23. sep 2009 15:35
aha še to - javim čez en mesec, če je izračun zdržal - tj čez 35 dni hi, hi Neli5
23. sep 2009 15:35
aha še to - javim čez en mesec, če je izračun zdržal - tj čez 35 dni hi, hi Neli5
21. nov 2009 23:52
...in ???................. nenči
22. nov 2009 0:55
Neli5: Šele zdaj sem opazila tvoje vprašanje. Mi ne zaznamo razlike med splendo in sladkorjem v hrani in pijačah. Veliko stvari spečem zamo z njo, včasih pa 1/4 sladkorja, ostalo splendo. Nazadnje sem naredila nadev za potico izključno s splendo, s tem, da sem testo sladkala s sladkorjem. Tudi par kolegov, ki trdijo, da zavonjajo umetno sladilo mi je že uspelo prevarat Ker nameravam biti še naprej prijateljica z njimi, prevare nisem omenila. Naj živijo v zmoti!
Ja, na naši strani Atlantika se dobi v vsaki trgovini, tudo CocaCola ima en produkt s splendo. Pa jogurti, sadne pite, sladoledi in podobni izdelki so redno na policah in vsi imajo več kot opazen znak: Narejeno s Splendo.
Vanja
22. nov 2009 11:34
Po zadnjih preverjenih informacijah (FI Frankfurt) bo stevio mogoče že v naslednjem letu kupiti tudi povsod v Evropi. Prejšni mesec je prodajo sprostila Francija, v Švici jo prodajajo že dolgo. Na fi so ponujali veliko izdelkov, ki vsebujejo stevio in lahko rečem, da je več kot sprejemljiv nadomestek za sladkor. Cena (tako pravijo) bo v začetku nekoliko višja od sladkorja, po določenem času pa naj bi se s sladkorjem izenačila. skrzolin
22. nov 2009 22:37
super! komaj čakam :D Sy
10. feb 2010 13:27
Tortica, kje pa si kupila stevio? la tina
11. feb 2010 0:26
Zdravo punce , tudi jaz se zanimam za stevio , ker je mož sladkorni bolnik .Doslej je nisem nikjer zasledila , rastlino mislim . Če jo bo katera kje v kakšni vrtnariji "izvohala " ,naj prosim, sporoči še ostalim . Hvala že vnaprej. Lp , Manca51 manca51
6. maj 2010 20:36
Mene pa zanima, če je katera že uporabila rastlino stevio za sladkanje. Rada bi vedela, kako in za kakšne stvari ste jo uporabile.
Danes sem stevio prvič videla v vrtnariji med zelišči in moram reči, da ima liste res zelo sladke.
Hvala,
Vanja
6. maj 2010 21:17
Listek sem dala v limonado poleti, ali pa posušenega v vroč čaj - v drugem primeru bi morda lahko rekla, da se je malo čutila sladkoba, v prvem niti ne.
tulka
6. maj 2010 21:31
Za vse, ki bi radi kupili stevio: na tem naslovu: http://www.raznolikost.si/ se dobi marsikaj. Naročila sem med drugim tudi stevio in jo dobila. Za tri rastlinice dobiš tudi navodilo, stane ena 3 E. Val val10Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Tiramisu
Polžki z mesnimi kroglicami