22. jun 2009 14:10
Loni, urejeno................
22. jun 2009 14:10
Loni, urejeno................
23. jun 2009 12:04
Zaradi tele stevie sem prišla na KulSlo. Toliko, da opišem razlog, če sem že tu.
Mi je pa prijazno prinesla sadiko neke druge rastline ena članica, v spremstu druge članice. Rastlina je tako sladka,da daš listke v kompot, pa je sladek.
Aja, rastlino pa je moj, zdaj že pokojni oče, učil plavat. Pa mi zdržala.
Torej, je kdo videl stevio ?
F r i n a
23. jun 2009 13:37
Frina, sem mami na tržnici pri enemu Primorcu kupila dve sadiki
23. jun 2009 13:56
Loni, si prepričana? Lahko opišeš rastlino? Fotka bi bil aše boljša, pa ne z neta, take najdem sama.... ker vem, da ene druge rastline prodajajo kot stevio, pa me zanima.....
23. jun 2009 14:51
Rimljanka, nimam pojma, ampak moja mama pravi, da je ta prava . Več ti ne znam povedati, v Idrijo tudi ne bom hodila še nekaj časa, da bi jo poslikala.
23. jun 2009 17:33
Ja, nekaj podobnega je bilo, bom poslikala, ko grem domov, ćče bo vreme, v nedeljo, drugače pa naslednji teden. Ker zdaj sem pa res firbčna, škoda, ker mami nima digitalca. Loni Makaroni
21. sep 2009 21:16
Sladko brez kalorij - moje sanje že 20 let - odkar stalno nekaj niham s težo. Pa dajte še kaj izkušenj napisati o tej stevii, prosim. Lep pozdrav vsem Neli5
21. sep 2009 21:22
Meni osebno ni pri srcu, ker ima nek čuden okus. Vročina ji ne dene dobro, tako da za res vroče pijače, peko ali kuho ni primerna. Drugače se pa o okusih ne da prerekat in se raje držim Splende.
23. sep 2009 15:31
Vanja - o sukralozi oz. proizvodu Splenda sem si prebrala na internetu - to je torej kloriran navaden sladkor Torej trdiš, da Splenda nima priokusa --- jo kupiš v normalni trgovini??? hja - zaenkrat bom ostala pri stevii - sem jo vceraj kupila v Živi in priznam ima malo priokusa (prečiščena varianta - kaplice in prah v tabletkah) - je pa naravna in upam, da se je bom privadila. sem pa prebrala, da je stevia za kuho in peko primerna --- no ja - ker se ostale forumasice niso nič javile sklepam, da še ni toliko iskušenj z recepti ... ali se jim pa ne da ha, ha. Če želiš, si preberi na googlu ali na sončevih pozitivkah (ukolikor si še nisi) /samo skopiraš v vrstico iskanje spodnjo vrstico RASTLINA S T E V I J A – uporaba in vzgoja in malo za hec 7000 kalorij (kalorije za 1kg maščobe) : 200 (4 kavne žličke sladkorja na dan, kar sigurno pojem že pri jutranji kavi in popoldanskem nestcaffeju - ki ga seveda sedaj ne bo)= 35 --- tj. bom takole shujŠALA ENO KILO V 35 DNEH hi, hi ... Lp Neli5Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Cheesecake
Njoki s šampinjoni in modrim sirom