18. apr 2010 22:36
Uuuu, vidim, da je tema že zastarela, ampak, da me ne bodo kregali, če odprem novo temo, napišem kar na staro.
Pred tednom dni mi je mož kupil Pastamatic od SIMACA PM 1000 N1. Vsekakor sem se darila nadvse razveselila, ampak nastal je problem, ker enostavno ne vem, kdaj je masa primerna. Delala sem peresnike po natančnih navodilih, dala 700gr moke, pa 4 jajca, pa se mi je zdelo, da je masa zelo suha. Mešala sem več kot 4 min, a ono še vedno suho, nato sem se spomnila, da na 100gr moke gre 1 jajce in sem jih dodala še 3. Masa je bila še kar, ampak peresniki so se rojevali celo večnost.
Prosim vse, ki imate kakršne koli izkušnje z omenjenim aparatom, če mi napišete, kaj in kako, ker po navodilih sklepam, da je na približno, ali pa bi morala nojeva jajca not metat.
Omeniti moram, da so bili peresniki odlični s čemaževo omako, ampak zame to ni dovolj, poskusila bi tudi testenine s polnozrnato moko.Med drugim sem poskusila tudi modelček za jušne rezance, pa je bilo testo premehko in so se skupaj lepili.
Trgovko v Udinah smo najmanj 10x vprašali kako in kaj in ona e tuto e facille. Ma kaj facille, samo da proda in navodila groza v vseh jezikih, slo. ni.
Sicer pa vem, da boste rekle, da vaja dela mojstra, ampak meni se zdi škoda jajčka stran metat.
Hvala
Argojuhica
Argojuhica
Sporočilo je spremenil(a) Argojuhica dne 18. 2010 22:40