30. sep 2006 15:59
Zelo sem se nasmejala pri branju prigod z zobnimi pastami so taboljše .No meni pa se je zgodila pred mnogimi leti velika katastrofa.Ker sem prva prišla iz šole je bila moja naloga ,da tudi skuham kosilo,ni bilo prvič da sem kuhala v tem sem bila že prava mojstrica.In kot dober kuhar ,ki se spozna tudi na približen čas kuhanja sem odšla samo nadstropje nižje k prijateljici na cigaret(takra sem se še skrivala in na skrivaj kadila)na štedilniku pa so ostali zrezki v omaki ,ki bi se naj lepo dušili do mehkega.Ko tako z prijateljico lepo kadima in uživava kot dve dami se naenkrat odprejo vrata in vstopi njen starejši brat.Jezen ker naju je dobil nama je začel pridigat in grajat nato pa rečem joj moji zrezki.Mislil je da je to samo moj izgovor zaklenil vrata da nebi ušla in nadaljeval z pridigo.Nekaj krat sem ga še prosila naj me vendar spusti ker kuham pa ni pomagalo.Čez čas vsa v skrbeh pa pravim naj pogleda pri balkonu gor če se že od nas kadi in glej katastrofo res se je že valil dim.V paniki vsi trije stečemo gor v naše stanovanje polno dima . Kaj dima kuhinja je že skoraj gorela.Tam kjer je bil štedilnik se je masa od robov kuhinje že stopila,zgornji element pa je bil že tako sajast črn in skup potegnjen da sem od groze začela kar jokati.Hvala bogu da se je končalo le pri stopljeni plastiki starši so sicer morali kupiti novo kuhinjo,jaz sem lagala tristo na uro,da sem zaspala,ker me je tako bolela glava(k sreči sem takrat ravno imela vnetje sinosov),da sta mi starša vrjela in ob enem bila vesela da se nisem zadušila, ker me je rešila prijateljica ,ki je prišla pogledat k meni ker je vohala dim .Šele po nekaj letih sem jima povedala taisto zgodbo kaj je bilo v resnici,bila sta sicer šokirana a vendar mnenja ,da se je vse skupaj dobro končalo . Bogomira Bogomira