Gostilna pri lojzetu - dvorec zemono

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

tema odprta - 11. feb 2005 15:40 | ogledi: 8.366 | odgovori: 15

Hello!

Zanima me, če je bil kdo v zadnjem času v Gostilni Pri Lojzetu - Dvorec Zemono. Kakšna je bila hrana, postrežba, pijača, cena? Vsaka informacija je dobrodošla.

Lp,

Modrijan

modrijan

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

11. feb 2005 16:00

Pri Lojzetu je vse ena A oziroma pet zvezdic lux izvedba. Drago sicer, a vredno vsakega tolarja. Razvajanje oči in ust, čisti kulinarično - vinski užitek. Mamamia mamamia

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

11. feb 2005 19:52

Juhu, pa njihove juhce v kruhovih skodelicah, njamsi njam njam... Loni Makaroni

taja&aleš  

član od: 10.7.2003

sporočila: 3

12. feb 2005 9:13

Mamamia. A lahko poveš okvirno ceno? Tatjana Miklič

Alekss  

član od: 27.10.2003

sporočila: 12

12. feb 2005 9:32

Hrana in postrezba sta res odlicni, na vina se ne spoznam in mi na splosno niso vsec, bili smo tudi na eni poroki, kjer je bil bife taksen, da so ga gostje se mesece hvalili in sprasevali, kdo si je izmislil meni, ker je bil vse tako super - hrana, pijaca, torta, dekoracija prostora, postrezba.

anagerzina  

član od: 29.11.2002

sporočila: 280

12. feb 2005 12:46

Jaz sem se lani na Zemonu poročila in jasno tudi imela večerjo pri Lojzetu. Vsa zadeva je bila 1A. Po poročnem obredu so nam zunaj ponudili pečen pršut v kruhovi skorji, pohane polnjene olive, melono in šampanjc. Za predjed smo imeli bleke s pršutom in česnom, nato juho - gobovo ali govejo v kruhovih skodelicah, za glavno carpacio na špinačni posteljici. Ob polnoči pa še torto z gozdnimi sadeži v obliki srčka, ki jhe bila dobra, sočna in lepa. Sama sem s seboj prinesla nekaj drobnega peciva in konfete, vse pa je bilo postreženo na trtinih listih na mizi kot dekoracija. To je bil moj najlepši dan, zahvaljujoč tudi gostilini pri Lojzetu . Res pa je, da so malo dragi, vendar se je splačalo. Ana

blenkuš  

član od: 25.4.2004

sporočila: 50

12. feb 2005 16:32

Glede cene pri Lojzetu je tako, da so jedi in postrežba vredni vsakega tolarja. Razvajali, presenečali in navduševali Vas bodo. Tam okrog 12 - 15 jurjev na osebo je kar klasika, vendar če primerjamo kakovost z ceno, so še celo ugodni. Za moje pojme ena izmed treh restavracij, ki si zaslužijo michelinovo zvezdico. Jaz sem lani za rojstni dan imel pri njih ribjo pojedino za štiri osebe od A do Ž ( prstaci, sveže kamenice, kraljevi istrski škampi, itd.) , zraven smo " obrnili " štiri buteljke in sem plačal okoli 85.000 sit. Se sliši veliko, a zame je bilo to eno najpopolnejših praznovanj do sedaj. Le pogumno k Lojzetu! de gustibus non est disputandum danilo blenkuš

modrijan  

član od: 29.12.2004

sporočila: 148

13. feb 2005 11:27

Danilo Blenkuš. Zanima me kateri sta še preostali dve restavraciji, ki si zaslužita michelinovo zvezdico? modrijan

blenkuš  

član od: 25.4.2004

sporočila: 50

13. feb 2005 22:39

JB v Ljubljani bi lahko segel po zvezdici, če ne bi zadnje čase bil preveč razpet med Ljubljano in Mošnjami - grad Podvin. Druga, katera si po mojem zasluži to čast je Hiša Franko pri Kobaridu. De gustibus non est disputandum danilo blenkuš

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. feb 2005 8:26

Če greste k Froankovim, imajo bajne kobariške štruklje... Loni Makaroni

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

14. feb 2005 9:23

No, so že drugi povedali ceno na osebo, takole okvirno. Je pa seveda odvisno od hrane oziroma števila hodov, če se odločimo za slow food, ampak tam pod deset tisočakov na osebo mislim, da nima smisla računat. Gospod Blenkuš, kaj pa pravite na gostilno Pec, na štajerskem koncu? Kot eno redkih tukajšnjih restavracij ga številni uvrščajo v vrh slovenskih lokalov, katerih poslanstvo je ustreču tudi najbolj zahtevnim gostom, Ker ste izjemen poznavalec teh reči me res zanima vaše mnenje, saj si ne morem mislite, da Peca še niste obiskali. Pozdrav, Mamamia mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti