Zanima me, kako vi uporabljate tahini namaz? Na kruhu ali kako drugače. Pred leti sem jedla ribo v tahini omake. Bilo je odlično. Tudi sama bi rada poskusila nekaj takega.
Tahini
1. feb 2005 9:53
Lahko jo dodaš v humus. Za ostale ideje se tudi jaz priporočam.
1. feb 2005 10:01
V veliko vzhodno-azijskih jedi jo lahko daš, v razne zelenjavno-mesne voke, v knjigi indijska kuhinja 50 idej, mislim, da jo tudi uporabljajo, bom preverila... Mene pa zanima, kje si jo kupila? Veri
1. feb 2005 11:07
Nisem sicer mimika, ampak vem, da jo imajo v Intersparu. Tudi jaz se priporočam za kakšne ideje. Vem samo za humus. LP, Darja
1. feb 2005 11:17
Tahini delam kar sama. Tisti kupljeni je kar drag. Delam si ga sproti, tako da je vedno svež. V veliko ponev (brez maščobe) dam oluščeni sezam in ga pražim z nekoliko soli do svetlo rjavega. Potem ga zmeljem v kavnem mlinčku zelo fino. Če ga zmeljemo malo bolj grobo, je dober dodatek h kaki zelenjavni juhi (potrosimo po vrhu), sicer pa tahini dajem v humus, prav tako pa v falafel. Sweetie
1. feb 2005 11:50
Tahini kupim v trgovini Kalček na Trubarjevi, kjer kupujem tudi fižol mungo in adzuki. Dosedanja uporaba: 1. tik pred koncem ga zmešam v kitajsko hrano (v omakco, ki jo pripravim v voku), 2. namažem na kruh in potresem s kalčki. To je to. Bi pa rada kakšno idejo za omako. Nekaj sem našla na netu, vendar še nisem preizkusila.
20. feb 2005 14:04
Poskusite ga zmesati z tekocim medom in namazati na kruh! Bozansko! ...Kaloricno! Americani imajo "PBJ sandwich" varjanto> peanut butter and jelly, kikirikjevo maslo in marmalado. zofkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Marmorni kolač
Domači Ferrero Rocher