Mladi sir v slanici
jade
član od: 11.11.2004
sporočila: 6303
1. feb 2005 7:43
Ančka tudi naša kravica je samo suho seno in zaenkrat doma delam samo skuto, tudi jaz bom probala narediti juti sir. Skuto delam kar s kupljenim jogurtom ali kislim mlekom in je ne kupujem več v trgovini, ker teke zanesljivo nimajo. Je pa meni bolj všeč mleko od krave hranjene s suhim senom pozimi in svežo trava poleti.
jade
kristy
član od: 18.6.2002
sporočila: 704
1. feb 2005 9:07
Zdravo!
Pod nekim drugim postom (mislim da feta sir) sem iz knjige prepisala točen postopek za izdelavo mladega sira v slanici. Jaz se držim točno tega in sir je čudovit. Sama ga vložim v olivno olje, dodam kakšen česen, cel poper in ja huudo dober.
Tina
jade
1. feb 2005 9:37
Ali kdo ve kako narediš sir za rezanje? Kako in kam ga daš da zori in za koliko časa? Ne bi ga rada vlagala ali imela v slanici, zanima me, če lahko doma narediš navaden sir. Upam, da veste kaj mislim.
jade
jade
2. feb 2005 7:41
Julija ali lahko prosim malo bolj natančno opišeš postopek. Kakšno sirilo (proizvajalec) in koliko ga daš. ali mleko zavreš in ohladiš ali daš v vročega sirilo. Ali potem mešaš ali pustiš pri miru in koliko časa. Jaz sem delala po navoldilih, sirilo sem dobikla v lekarni in se ni zgodilo nič. Mleko je ostalo mleko. Na pomoč.
jade
kristy
član od: 18.6.2002
sporočila: 704
2. feb 2005 12:35
Jade, poglej pod "doma narejen sir". sem ravno zjutraj prepisala..
LP
Tina
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 15, prikazujem sporočila od 11 do 15
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.