31. jan 2005 6:59
Kje pa bo poroka? To je najbolj važno glede na izbiro gostilne. Glej predvsem na to, da bo čimmanj vožnje. Bila sem na veliko porokah kjer smo se vozili in vozili. Če imaš cerkveno poroko na enem koncu, uradno na drugem, gostilna spet nekje drugje so gosti, pa tudi vidva utrujena še pred fešto. Na tistih porokah kjer smo imeli dolge vožnje zvečer ni bilo pravega vzdušja, gostje so začeli odhajati ob2h.
Jaz sem imela cerkveno poroko v Šmartnem pri Litiji, potem Bogenšperk in Gostilna Štorovčan. Domov smo šli ob 8h zjutraj. Vino smo imeli njihovo, če pa bi imeli svojega bi prinesli tega. Če ga moraš kupit, pa plačaš postežnino te pride skoraj enaka cena. Res pa je, da vsj veš kaj piješ in je kako domače preiskušeno vino sigurno boljše od takega v gostilni. Pecivo nam je naredila ena gospa, ki privat peče pecivo, torta je bila od Zmajčkovega butika, če pa bi prej vedela bi jo sigurno naročila v Piškotku iz Šmartnega pri Litiji, torte imajo božanske in lepe. Kolegica je imela torto iz te pekarne, da jo je bilo škoda rezat, z vodometom in mostom... Prinesli smo tudi svoje sadje in ob 2h pečenega odojka. Žurirali smo do 8h, ansambel je šel zadnji. Hrana je bila zelo dobra, postrežba boj tko (ko se greš menit se točno zmeni koliko kelnerjev hočeš, da ne bi pol za vsako stvar čakala pol ure). Plačala sva pa 630 tisoč samo za gostilno (hrana, prostor, pijača) za 120 ljudi. Za snemanje pa ti priporočam, da najameš profesionalnega snemalca, parkrat je na kakšni poroki snemal kakšen kolega, sorodnik, pa je blo to bolj kilavo. Kaseta zanič, slaba kvaliteta slike, snemal ni tistega kar e trbe, na koncu ga je pijača zmatrala in potem ženin in nevesta žalostna, ko sta videla kaseto. Jaz sem bila s snemalcem zelo zadovoljna, kaseta je odlična. Snemal je najprej pri ženinu, nato pri nas doma, prihod in vse ostalo. V cerkvi in Bogenšperku sta bila 2, tretji pa je slikal, tko, da sem bila z njimi zelo zadovoljna, kaseto sva pa dobila čez 1 teden, Materjala gor je za 3 ure (na originalu za 8 ur).
No sem se pa razpisala, če pa ti bo kaj od tega pomagalo bom pa vesela, uživajta na vajin poročni dan, potem naprej pa še bolj.
Sem bila že parkrat pri Japu pa sem bila zelo zadovoljna. V Pustovem mlinu je enkratno, samo za 100 ljudi malo majhen prostor, drugače pa je postrežba in hrana prva liga.
LP
jade
Sporočilo je spremenil(a) jade dne 31. jan 2005 14:53:13