9. feb 2005 13:52
janmasa, sem še 1x prebrala in sem videla, da si spraševala, če zalepim, da se mi ne odrolajo torej ne na koncih, ampak po dolžini - tudi to ne in se ne odrolajo, je pa par trikov: če kanelone nadevaš takoj po tem, ko jih vzameš iz vode in popivnaš, se bojo že sami zalepili, ker sama veš, da se testenine rade zlepijo, če jih ne spiraš ali kuhaš z žlico olja,... No, zdaj ta lastnost dela zate. Rob se že sam zlepi. če nimaš časa vsega takoj končat in kuhani kaneloni malo počakajo, pa jih zrolaj eno po eno in takoj polagaj na pekač, tako da je "šiv" spodaj in ga bo teža držala zaprtega, pa še malo hitreje delaj, da jih hitro naložiš, se bojo eden drugega podpirali in tako se gotovo nobeden ne odrola. Če delaš domače testo, ki ga prej skuhaš, ni nujno da daš čez bešamel ali smetano, ni treba,d a kaneloni v čemerkoli plavajo, omaka je samo zato, da so bolj sočni, ni pa treba dodajat omake, lahko samo potresete s sirom, če ima kdo rajši - ali pa zalijete s paradižnikovo omako. Matejac, kaj pa če bi naredila zelenjavne kanelone s paradižnikovo omako - to bi šlo tudi med dieto, a ne? Dober tek vsem! Ta vikend bom mogoče naredila ajdovoe kanelone s sirovo omakco Je kdo že kaj takega probal? Veri