27. jan 2005 11:55
galyka, midve mava pa telepatijo, to s petkotniki sem že razmišljala, vseeno pa moraš verjetno met eno okroglo osnovo, kamor jih pritrjuješ... In pa ker je pri nas bolj moderna košarkarska žoga, se še nisem spravila na to idejo:) Pa ker nisem mela črne barve. No, zdaj jo bom po zaslugi kulinarike in ene zelo prijazne članice verjetno dobila:) in bom seveda naredila zadevico, pa poročam, kako bo izpadlo. Verjetno bom probala najprej kar spečt 2 polkrogli kot sem na začetku razmišljala, če pa bom kdaj kakega fuzbalerja hotla osrečit, pa še tisto s petkotniki - mogoče s petkotnimi stožci, ali pa bi petkotnike kar polagala v polkroglasto posodo, zalila s kremo, pustila, da se strdi in dala skup dve polovici, kaj misliš?
maihana, zaenkrat žal še nimam ne digitalca, ne skenerja, tako da je s slikcami bolj problem... Ampak obljubim, da bom vse poslikala, čim ga dobim, je že dogo moja želja, ampak saj veš - money, money, money... Zaenkrat so druge stavri pomembnejše, čeprav me kar ma, da bi vse skup poslala nekam in ga kupla:) Eh, saj upam da bo v par mescih... Do takrat pa lahko prideš kakšno torto kar pogledat in poskusit, če si iz Lj.
3 D gobo torto bi jaz naredila takole: za klobuk bi spekla temni biskvit v voku, ga parkrat prerezala in napolnila s čokoladno kremo, v spodnjo plast pa bi mogoče naredila luknjo, da bi se bet boljše pritrdil. Za bet pa bi spekla isto biskvit, samo svetlega v kakem ožjem modelu, v tistem za srnin hrbet, lahko tudi štiroglatem, pa da ga obrežeš potem na kolikor toliko okroglo obliko, lahko spodaj malo širše kot zgoraj, kot pri pravi gobi. Potem bi prerezala srnin hrbet na sredini (prečno, ne po dolgem) na pol in oba dela (polcilindra) zložla skup s kako dobro kremo, ga postavla pokonci, da bi nastal cel pokončen cilinder, zalepla še na podlago in potem gor poveznila klobuk. Tega lahko potem po želji še obliiješ s čokoladno glazuro, pa bo prava goba! Samo pazi, da ne bo klobuk preveč širok za bet, potem ga ne bo mogel nosti, sicer pa bi tole moralo stat:)
Veri