V reviji Hopla št. 370 sem našla recept Ajdovi žganci z orehi. Če bi katero recept zanimal, ji ga lahko napišem. Galja
Ajdovi žganci z orehi
22. jan 2005 2:55
Ferdo pis.... julia
22. jan 2005 4:01
Evo, Julia recepta, malo sem zabrkljala v naslovu! Ajdovi svaljki z orehi 45 dag krompirja 10 dag ajdove moke 1 jajce 2 dag masla 5 dag grobo mletih orehov sol, kislo smetano Še vroč kuhan krompir pretlačimo. Vanj primešamo poparjeno ajdovo moko, jajce, orehe in maslo ter zgnetemo v voljno testo. Oblikujemo svaljke in jih skuhamo v slanem kropu. Svaljki so kuhani, ko priplavajo na površje. Potem jih odcedimo in postrežemo prelite s toplo kislo smetano.
24. jan 2005 11:54
kakšna je poparjena ajdova moka Bernarda
24. jan 2005 12:15
Ajdova moka, ki jo prelijes s (lahko slanim) kropom. Rata taka kot zganci (na videz in otip. Veri
24. jan 2005 13:02
jaz sem primorka in moram priznati da žgancev ne delamo.koliko je to približno vode . Bernarda
24. jan 2005 13:53
Liter vode posolimo in zavremo, v krop stresemo pol litra ajdove moke in naredimo na sredini luknjo s kuhalnico. Pokrito kuhamo na majhnem ognju cca. 20 minut brez mešanja. Nato del vode odlijemo in žgance premešamo s kuhalnico.Vode ne zlijemo stran, ker jo je treba včasih žgancem dodati nazaj. Žgance zdrobimo v krožnik in jih zabelimo z ocvirki. Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Suzanine palačinke
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem