5. feb 2013 6:35
JanisJoplin je napisal/a: |
Mislim tiste gube, ki nastanejo, ko testo razdeliš na posamezne kepice in ga potem v rokah oblikuješ? V bistvu sledi, kjer je bilo testo pretrgano/pripognjeno... Pri tebi ne nastanejo? Je potem problem v testu? Pa sem delala po receptu, ki je požel na kulinariki ogromno pohval, če ne največ. JJ ![](/forum/icon_smile_cimet.gif) |
Sama hlebček iz pol kile moke razrežem z nožem na 12 ali 16 koščkov (najprej na 3 ali 4, jih pognetem v hlebčke, te pa spet na 4 trikotne koščke). Ob prerezu plast ni pomokana in ko jih oblikujem v kroglico pazim, da staknem nepomokane površine. Če je kje še kakšna grbinica, jo zravnam s plitvim ščipanjem testa.
Dobro je, da je testo dovolj gosto že ob gnetenju in da kasneje ni treba več mokati zaradi gostote testa , ampak le zato, da se krofi med vzhajanjem ne primejo na podlago.
Recepti od Rece, Tanje Kocjan in podobni imajo pravo razmerje tekočina: moka, je pa sem in tja kakšna moka bolj ali manj suha, to zna delati težave, če še nimate občutka za pravo testo v prstih. Sama sem imela probleme s Hoferjevo, ko sem jih že pred cvrenjem polnila z marmelado. Kot da bi imela premalo lepka.
Kadar se pa kljub vsemu po cvrenju pokaže kaka grbinica, krof na pladnju obrnem tako, da jo skrijem. Pa tudi sladkorni posip marsikaj prikrije
.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 05. 2013 06:37