2. feb 2005 18:31
Mihana, v olje daj rocaj kuhalnice in ce se mehurcki lepo pocasi ob rocaju dvigajo je temperatura prava. Lahko pa das majhno kroglico testa v olje. Vesna Milek Recko
2. feb 2005 18:31
Mihana, v olje daj rocaj kuhalnice in ce se mehurcki lepo pocasi ob rocaju dvigajo je temperatura prava. Lahko pa das majhno kroglico testa v olje. Vesna Milek Recko
2. feb 2005 21:02
oj ja to vem, samo kako veš da je pravo, da ni preveč razgreto potem zažgeš krof not je pa surov???? hvalal mihana
3. feb 2005 8:35
Sm nardila krofe po receptu od Tajne in so mi uspeli 100% . Super so zelo dobri in tudi lepi! Hvala za recept Tatjana
3. feb 2005 8:58
Ojla! Včeraj sem prvič delala krofe, ravno tako po Tajninem receptu. Ampak imajo eno napako Tako so dobri in čedni, da jih je takoj zmanjkalo! Lep pozdravček & dober tek! Harmonija
3. feb 2005 9:54
Marmeladka, kje pa se kupi orehovo olje? Lejčy
3. feb 2005 11:01
Toliko hvalite te recepte, da sem morala včeraj probati še jaz. Kljub temu, da sem jih pekla v nedeljo (po svojem preizkušenem receptu). Delala sem po receptu od Galje in so res ODLIČNI!!! 8 ljudi pojedlo skoraj 50 krofov (iz 2 kg moke). Še dobro da je pust le kratek čas Rebeka
3. feb 2005 19:38
Lejcy Poglej pri Sparu,drugace pa v Avstriji (daj na nakupovalni listek kadar se odpravis po nakupih cez mejo,imajo ga tudi v trgovini Hoffer) L p marmeladka
4. feb 2005 11:28
Hvala za informacijo Marmeladka, ampak žal bolj poredko hodim po nakupih čez mejo, bom pa pogledala pri nas v Sparu. Pa lep dan in še lepši vikend! Lejčy
5. feb 2005 12:51
Danes sem jih spet cvrla in so še lepši, kot zadnjič. biba
5. feb 2005 14:04
Se moje porocilo: O D L I C N O !!!!! :) krofi so super dobri in rahli, sploh ne tezki za zelodec, in z lepimi vencki (razen zelo redkih izjem)! Delala sem po Tajninem receptu, in spremenila malo stvari: - dala sem 1 rumenjak manj (ker jih vec niti ni bilo pri hisi :)) - nisem odmerila tocno 9 dag kvasa, ampak sem dala 2 kocki (torej, ce smo natancni 8,4 dag kvasa) - dodala sem 1-2 zlici ruma vec - olje sem uporabila OLIVNO (ja, prav pise:)) in se tega 70 mL (v receptu je 1 dcl) Potem, ko sem zakljucila s cvrtjem, je mami naredila preizkus, koliko olja so pri cvtrju krofi "popili" - vso ohlajeno olje, ki je ostalo, je zlila skozi lijak nazaj v plastenko (1 liter), in olje je bilo nekje do 3 prste pod robom plastenke, in se potem je mami rekla, da se jih ga je kar nekaj med prelivanjem polilo - torej so krofi vpili res malo mascobe! Mami sklep: od zdaj naprej jih pecemo se samo po tem receptu! :) In ravno zdaj sem govorila z njo po telefonu - po istem receptu jih je malo prej delala se za babico, in ji tuid krasno uspeli - z lepimi vencki, in babi je navdusena :)) In se teta si je prepisala recept! :)) LP vsem in lepo pustovanje! ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Toscanska panzanella
Jugoslovenka