Ne najdem recepta

Mikica  

član od: 10.12.2004

sporočila: 37

tema odprta - 19. jan 2005 10:53 | ogledi: 1.711 | odgovori: 7

Pozdravljeni,

pred časom sem uživala v eni sladici, mislim da je to irska dobrota in se ji reče (se mi zdi) crumbles ali nekaj podobnega. Sestavljena iz jabolk, pa ovsenih kosmičev in prelita z vanilijevo kremo. Pa ne vem če se ji reče tako, torej prosim za pomoč (recept). Hvala in lep dan še naprej.

Mikica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

19. jan 2005 11:03

apple crumble Veri

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

19. jan 2005 11:12

pocakaj kak" dan, pa bo recept objavljen, ce se ti pa mudi, mi sporoci, pa posljem takoj.. julia

_ZALA_  

član od: 21.10.2003

sporočila: 982

20. jan 2005 19:07

Mikica, recept je ze objavila Loni in se nahaja v bazi, poglej pod "sladice" in "apple crumble". Ne mores zgresit(ce me spomin ne vara, je ravno zdaj pod zadnjimi 10 mnenji o receptih)! LP Zala

julia  

20. jan 2005 20:52

Poslala sem Jerneju recept za original apple crumble in bo v nekaj dneh objavljen, ne vem tocno kateri dan. Ta recept, ki ga omenjala Zala je najbrz dober, vendar ni original, je dodan kokos in ovseni kosmici, kar pa Irci ne delajo. Apple Crumble 3 velika jabolka 5-6 zlic sladkorja 3/4 skodelice moke 1/2 skodelice masla 1/2 skodelice sladkorja Lahko uporabite tiste plasticne posodice, v katerih se kupuje 1/2 kg skuta. Jabolka olupimo, izkoscicimo in narezemo na listice. Damo v posodo, dodamo 5-6 zlic sladkorja in toliko vode, da so jabolka pokrita. Kuhamo, da postane zmes gostljata. V drugi posodi zmesamo moko, sladkor in narezno maslo. Pomagamo si s prsti in delamo "drobtince" oz ribani kasi podobno oblko. V ognjevarno posodo damo jaboljcno cezano in na njo mesanico iz moke , sladkorja in masla. Pecemo priblizno pol ure na 180 Stopinj C ali dokler ni zlato zapeceno. Ko je sladica pecena, jo z lopatico prelagamo na kroznike, ni taksne vrste pecivo, da bi se rezalo z nozem in bi nastale lepe rezine. Irci jo imenujejo tu apple crumble pudding. Je pa zelo, zelo okusno in kot vidis tudi zelo enostavno. Pa saj taksnih receptov si zelimo se vec, kajne?! Dober tek. julia

julia  

20. jan 2005 20:55

sem pozabila napisati, da se lahko apple crumble dela tudi iz drugega sadja. Jaz sem ze delala iz marelic, hrusk in celo mesanega exoticnega sadja. Seveda se potem pripedi tudi ime, tako je npr iz slednjega Exotik crumble ali iz marelic apricot crumble....meni osebno je pa najbolj vsec original, torej z jabolki. julia

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

21. jan 2005 8:39

ali jabolka res dusimo predno jih damo v pekac? pa vsec so mi ovseni kosmici v "pokrovu", naredijo zadevo bolj hrustljavo. LP, R.

julia  

21. jan 2005 10:42

Ja, katerokoli sadje uporabis, moras prej dusiti. Rebecca, priredi si recept kakor ti je vsec. Saj ni nobenih omejitev. Ce naredis kaksno razlicico, pa sporoci, da poskusimo. lp julia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti