18. jan 2005 13:06
Rastlinska smetana v modri embalaži (nek naš proizvajalec, italjanske mi niso všeč) se super in zelo hitro stepe! če te ne moti okus ali če imate koga, ki mora pazit na holesterol, je super izbira! Jaz imam vedno eno na zalogi doma, kadar hočem kaj na hitro naredit... Lahko jo uporabiš v kateremkoli receptu, samo segrevala je jaz že nisem. Sem pa jo uporabljala tudi v takih receptih, pa pač potem vmešala stvar not - recimo stopljena čokolada se super vmeša.
Živalska ima drug okus, ki smo ga bolj vajeni in je tudi fajn. vzemi raje tisto od Lj. mlekaren (rumeno-zelena), traja precej dlje kot razne Merkator, ali Spar variante...
Koliko stepeš: da stojijo vršički, ki jih pustijo metlice približno pokonci, lahko se pa malo povesijo. Odvisno zakaj jo rabiš. Za nekatere stvari mora bit bolj trdo stepena (za krasit), za nekatere pa manj (za zmešat s kako kremo).
Pa še to: zelo fajn za smetano stepat je tak lonček, ki ima luknjo v pokrovu, skozi katero daš metlice in stepaš, da ti ne šprica po celi kuhinji, sploh živalska zelo šprica, ker je na zač. bolj tekoča.
Jaz navadno ne dajem utrjevalca, se nikoli ne spomnim in nikoli niti ni potrebe. Za krasit in za prvič pa verjetno ni slaba ideja. Daj eno vrečko na 1 smetano (250ml). K rastlinski ti ga ni treba dajat, ker sama od sebe pride trša. Sadje dobro odcedi (če bo iz kompota), če ga boš dodajala smetani.
Vse najboljše!
Veri