Ocenjevanje receptov

anja  

član od: 2.9.2001

sporočila: 1431

tema odprta - 13. jan 2005 19:05 | ogledi: 1.489 | odgovori: 11

Pravzaprav me blazno jezi, ko pogledam kakšen recept in je ocenjen zelo slabo, tisti ki je recept ocenil pa sploh ne napiše nobenega razloga zakaj je recept slab, ampak enostavno samo oceni npr. z 1 in konec.....brez zveze!

Kaj mislite? Ali lahko kaj ukrenemo?

ANJA

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

13. jan 2005 19:18

Falota je treba pošteno prevvetriti pa bo mir . No v resnici je to malo težje... Eni pač ocenjujejo brez veze se mi zdi, ampak redni uporabniki bodo hitro videli, kdo ima renome in kdo ga nima. Ena možnost bi bila nabiranje "renomerja" resnih uporabnikov, recimo ocenjevanje prispevkov na forumu. Recimo nekdo da en dober nasvet, pa mu drugi obiskovalci dajo zvezdico, da je dobro povedal. Potem bi ščasoma lahko ločili tiste, ki so dalj z nami in kaj več pametnega povedo in tiste, ki le ocenjujejo vse povprek, ker jim tako paše. Točke renomeja bi bile samo pozitivne, nikoli negativne! Potem bi zraven up. imena pisalo koliko popularnih točk ima. Potem bi lahko tako naredili, da bi samo takšni lahko ocenjevali. Ne mislim tukaj neke policijske stvari uvajati, ampak prav tale številka pri oceni ne bi verjetno smela biti da lahko vsak klofne, ki se je ravno prijavil in ga potem ni več nikoli na portal. Kaj mislite? Še kakšna ideja? Ena je, da se nekaj dni po objavi recepta ne da oceniti, ampak s tem ne dobimo kaj veliko. Se bo pa lump pojavil kasneje... Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

galja  

član od: 6.7.2004

sporočila: 1351

13. jan 2005 20:00

Ja, Jernej, se strinjam s temi točkami populatnosti, ne pa s tem, da bi ga lahko ocenjevali samo par dni po objavi, ker na pr. grem včasih v bazo pogledat kak star recept in ga sprobam, ker se mi na oko zdi O.K. in če ugotovim, da je super mi ni žal, da recept ocenim, pa mi je vseeno ali je bil objavljen leta 2002 ali prejšnji teden, meni se zdi ocena kot neka pohvala in nič drugega. Ne vidim pa tu, da bi se šli neke tekmovalnosti. Sicer pa, zaradi mene ne bi bilo treba biti ocen, če se mislijo zlorabljati. Toliko v vednost! Bodimo človeški in si raje pomagajmo z nasveti, zato pa smo na kulinariki, kajne? LP! Galja

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

13. jan 2005 20:33

Ja Galja lepo povedano, ampak obiskovalcev na dan različnih je skoraj 2500. Nikoli ne bodo vsi dobronamerni in tudi vsem ni naša stran všeč, to so tudi človeška dejstva... Nisem mislil da bi lahko objavljali le nekaj dni po objavi ampak da NE Bi MOGLI objavljati nekaj dni po objavi!!! Ker je trapasto da nekdo oceni recept ki je bil objavljen 5 minut nazaj... Točke popularnosti imajo v tujini nekateri forumi, da pač vidimo tiste, ki so dalj prisotni in veliko svetujejo in jim potem pri ocenah lažje zaupamo. S tem ne mislim če imaš pa manj točk si potem slab ali pa kaj... Jaz recimo bom imel malo točk popularnosti a ne, ker v glavnem ne dajem kuharskih nasvetov... Saj to je čisto na prostovoljni bazi, če vam je kak post v forumu všeč, pa prilimate tistemu ki ga je napisal eno točko popularnosti :-= Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

13. jan 2005 22:57

Jernej, jaz se strinjam predvsem s predlogom, da se lahko recepti ocenjujejo sele 3 dni po objavi.Tisti, ki so nakljucni gosti ali samo obcasni clani, pa se verjetno cez tri dni ne bodo vrnili v bazo, da poiscejo nekaj od prej in dajo oceno (ce se hecajo). lp no zdaj pa mi se smeskoti nagajajo... julia

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

14. jan 2005 8:17

No, e-fotografija ima rešeno glede ocenjevanja tako,da kdor hoče sliko ocenit,mora prvo napisati komentar. l.p. Vesna Leben

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

14. jan 2005 13:22

Jooj Jernej, nikar točk. Se spomnite kakšno je bilo že pred mnogo časa, ko smo na forumu še imeli nazive "novinec" "Član" ali kako so že bili. Se mi zdi da ste jih ravno zaradi nekakšnih kregarskih razlogov skenslali. Spet bodo leteli komentarji, ko se bodo kuharce skregale v stilu "ne ti men, k sem že tolk pa tolk časa tuki gor, pa mam 32456789 točk popularnosti, bom pa že vedla.... Meni se zdi pametnejša ideja, da se ocene ne da oddat brez da vpišeš komentar. Pa še v tem primeru bi lahko nekdo samo nekaj brezveznega vpisal v stilu " jaz kokosa ne maram zato je ta jed bljak" in pritisnil tisto neugodno enko. Po pravici povedano, meni veliko več povedo komentarji k posameznim receptom, kot pa ocena, ki je običajno niti pogledam ne. Je pa res, da tistega ki je recept prispeval zato ker mu je bil všeč in ga je želel deliti še z ostalimi, lahko močno prizadane, ko vidi da so ga ocvekali. Morda bi bilo najbolje številčne ocene spremeniti v opisne n.pr. - za čokoljubce, drugačno, za ljubitelje eksotike, klasika, vroče...... Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8885

14. jan 2005 13:32

Pridružujem se mnenju tince, tudi meni več povedo komentarji k posameznim receptom. Oceno skorajda nikoli ne pogledam. Recept je lahko ne vem kako dober, če pa nečesa ne maram, zame pač ni dober... Zdi se mi, da je važna izmenjava mnenj - več glav več ve. Čeprav sem kuharica že 30 let, veliko zvem na tem našem forumu. Želim vam lep, upajmo da sončen, vikend.

jesen  

član od: 5.10.2004

sporočila: 410

14. jan 2005 13:51

Tudi jaz se pridružujem mnenju Tince in Dragičke.Meni osebno o receptu največ povedo komentarji dodatna vprašanja itd.Ocene sploh ne pogledam,ker če so v receptu sestavine in postopki ,ki mi ne odgovarjajo recept preberem in pozabim.Čudi pa me res,da nekateri takoj po objavi recepta udarijo z oceno in mnenjem.Najprej poizkusi potem pa se oglašaj s komentarji. Sto ljudi sto čudi -nikoli ne bo za vse prav. Lep vikend vsem -pa brez potresa. jesen

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

14. jan 2005 15:02

Tudi meni so zelo všeč komentarji k receptu. Če kdo napiše kaj nepametnega, je lahko to odraz nerazumevanja recepta ali pa tudi pomanjkanje kulture. Pa naj nas to ne moti, saj s tem kažejo svoj obraz in to nikakor ne pomeni, da je recept slab. Predlagam, da zato ostane stanje takšno, kakršno je. Spadam med tiste, ki ne ocenjujejo receptov, ker se enostavno redko prijavljam in odpiram kulinariko kot gost. Prijavim se le, če imam kaj za povedati. Recepti so vsekakor odlični, včasih pa moramo pokazati razumevanje tudi za avtorje, ki kuhajo izvrstne zadeve, pri pisanju receptov pa niso najbolj vešči. Lep vikend želim vsem, Župca

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

14. jan 2005 15:16

Aha, še to bi rada povedala. Vsi recepti, ki sem jih uporabila, so odlični. In sem jih kar nekaj že sprobala - in bi jih še več, ko se mi ne bi naslednji dan tehtnica posmehaovala. Župca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti