6. feb 2005 20:42
Packa, potrpljenje je božja mast, izvoli, evo ti paštete, njam njam kvalitete:) Pašteta od moje mami potrebuješ: 300 g jetrc 1 čebulo 75 g margarine 2 žlici moke 2 dl mleka 1 jajce 1 ravno žličko soli 1 ravno žličko popra 1 ravno žličko pimenta 1 ravno žličko majarona 1 ravno žličko muškatnega oreška narezana prešana slanina (cca 80 g) Jetrca in čebulo zmelji skupaj v strojčku (multipraktik; jaz sem dala najprej čebulo, da jo je ssesekljal, šele potem jetrca). Maredi bešamel iz margarine, moke in mleka: stopi margarino, na njej razpusti moko, da prevre, ampak ne prežgat, počasi dolij mleko in hitro mešaj, da nastane gosta, gladka bela masa). Bešamel primešaj masi, dodaj jajce in začimbe, vlij v namazan pekač, na vrh pa položi slanino, lahko v obliki cveta, če pečeš v večji okrogli posodi. Peci kako uro pri 200 stopinjah (ventilacijska 180 stopinj). Jaz sem jo naredila ravno danes, da sem preverila recept, sem bila malo trapasta in sem pozabila dat jajce, pa skoraj bi pozabila dat začimbe (jaz, začimbomanijak, is predstavljate???!!!) pa pekla sem toliko, kot je pisalo v original receptu (1 ura in 15 minut) oz. malo manj, pa je bilo že preveč, res pa je bil pekač malo večji kot običajno za paštete in je bila pašteta bolj nizka, pa pozabila sem,d a moram 20 stopinj odvzet, ker mamo ventilacijsko pečico (čeprav desno zadaj še vedno peče precej bolj kot drugje... Ampak kljub temu je bila kar v redu:) Veri