12. jan 2005 22:46
May, hvala da si se spomnila name. Gobice so zive in tudi delajo nekaj, vendar se mi zdi, da to ni kefir!
Uporabila sem mlacno vodo in mlacno mleko. Dala sem jih v plasticno posodo. Po 24 urah se ni zgodilo nic. Verjetno zaradi potovanja. Potem sem naslednji dan zrnca oprala in jih dala v sveze mlacno mleko. Po 24 uraj je zadeva izgledala kot mleko, ki se je skisalo. To ni bil kefir. So se pa na dnu zrnca povezala v gmoto (malo podobno pudingu). Samo na dnu. Kadar sem se spomnila, sem mleko premesala (ne vem, ce je to prav). Naslednji dan (to je danes) sem skisano mleko zavrgla in dala gobice spet v sveze mleko. Premesam nekajkrat.Tokrat zrnc nisem spirala. Imam pa velik problem, namrec - preiskala sem pol tgGalwaya in nisem nasla nikjer plasticne cedilke. Tega pri nas ni mozno dobiti. Kaj je tudi mrezica plasticna? In sedaj se mucim z eno prirejeno mrezico iz blaga, ki pa je tako gosta, da tezko tekocina pronica. Zjutrj so bile se posebej tezave, ker je bilo mleko sesirjeno in kako potem precediti? Znanstvena fantastika, kot bi rekla Galja.Ima kdo kak" predlog s tem precejanjem? Tako zelo sem se veselila tega kefircka, sedaj pa ne znam delati z njim...Prav bojim se, da mi nebi kefircki umrli.
A kdo ve za koga, ki ima tudi vodni kefir? May?
julia