27. sep 2012 18:12
rimljanka je napisal/a: |
gnetilec je napisal/a: | V knjigi dr. Breuss-a "Zdravljenje raka in levkemije", je pojasnilo o žajblju. Kdor vsak dan uporablja žajbljev čaj, ne ve kaj je bolezen. ... |
Kdor si tole upa vehementno trditi, je ali zelo naiven ali zelo neodgovoren. Žajbelj ni tako nedolžen, sploh ne ob stalni uporabi.
rimljanka
|
Sama imam eno zanimivo izkušnjo z uživanjem večjih količin žajbljejevega čaja - zastrupitev v bistvu.
Enkrat je v študentskem domu razsajala neka viroza, dosti nas je bilo "povoženih" (pa ne od žuranja
), mene pa je začelo še grlo boleti. Zato sem si skuhala čaj iz žajbljevih listov, malo grgrala, še več pa pila ...
ker tudi običajno pijem precej velike količine tekočine dnevno, tudi tokrat ni bilo drugače, le namesto vode ali kakega drugega čaja, sem si kuhala pač po liter žaljbljeveda dnevno. In to verjetno dvakrat dnevno.
Ne sprašujte, kako je "napredovala" moja "viroza". Groza ... po treh dneh sem bila vsa "končana", ves čas mi je šlo na bruhanje, vrtelo se mi je, počutje za umret, a jaz sem vse skupaj pripisovala - gripi. In se "zdravila" z žajbljem
Končno sem se odvlekla k zdravnici (ker je bilo stanje samo slabše in slabše), ji med drugim omenila tudi pitje žajbljevega čaja in ko je slišala, kakšne količine ga spijem, je skoraj s stola padla
Lepo mi je razložila, da je moja "gripa" morda res ena mala virozica (v štartu), da pa gre v glavnem za zastrupitev zaradi predoziranja z žajbljevim čajem
Vsakodnevno uživanje tega čaja ni za zdravega ali prehlajenega človeka problematično, dokler ostajamo pri skodelici ali dveh dnevno ...

Mojca