Nujno

zlatka  

član od: 5.6.2004

sporočila: 4

tema odprta - 29. dec 2004 10:51 | ogledi: 1.294 | odgovori: 6

kako se pripravi - dela ponjen piščanec , hvala vsem ,ki si vzamejo čas.

Zlatka Marčec

suzanar  

član od: 29.1.2004

sporočila: 458

29. dec 2004 10:54

Čas bi si že vzela, če bi znala. Mal za hec,a res ne vem. Suzana

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

29. dec 2004 11:40

Zlatka sprašuje, kako pripraviš polnjenega piščanca. Svetujem, da si recept poiščeš na forumu. Lepe praznike in srečno Novo leto. sasa

bina  

član od: 13.12.2002

sporočila: 186

29. dec 2004 12:19

Jaz sem ga naredila za božič in ga niso mogli prehvaliti. Piščanca sem razkošičila, vse razen perutničk. Naredila nadev : stare žemlje narežeš na koščke, preliješ z mlekom - počakaš, da se prepoji, dodaš jajce, hamburško slanino, preraženo čebulo, vegeto, poper, sol,majaron in peteršilj. Piščanca nadevaš in zašiješ. Pečti ga daš z zašito stranjo navzdol. Pekla sem v pokriti jena posodi, eno uro in pol, zadnjih petnajst minut sem ga odkrila, da se je lepo zapekel. Ker nima kosti, se da zelo lepo narezati.Do sedaj sem ga naredila 2x in vem, da ga bom še velikrat. pozdrav! SABINA

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

29. dec 2004 12:30

Prisegam na nadev brez slanine. Torej samo bel kruh, narezan na kocke, veliko jajc (toliko da je sočen tudi brez dodanega mleka), sol, poper, veliko peteršilja in prepražena čebula. Bistvo nadeva (je enak kot za kruhove cmoke) je, da z njim delaš zelo previdno. Da ga ne stiskaš preveč, da ga rahlo mešaš, sicer je trd. Tudi piščanca (celega ali po kosih) ne smeš preveč napolniti, ker jajca v nadevu narastejo in če je nadeva preveč, se nimajo kam širiti. Nadev pa je potem trd. Če boš pekla celega piščanca, ga peči dolgo in počasi. Ostalo je že sabina napisala. Mimika

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

29. dec 2004 13:26

MmmMm mimika,če bi jedla meso bi tega vašega piščanca z veseljem pohrustala .brez heca! nina

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

29. dec 2004 16:43

Pri nas ga pripravimo z drobovino, ki je priložena k piščancu. (ledvička, srček ..) In sicer: drobovino prepražimo na čebulici in česnu in peteršilju, dodamo muškatni orešček in sol. Posebej namočimo eno žemljo v mleku, prepražimop drobtine. Drobovino, žemljo in drobtine damo v posodo in primešamo jajce. To nekako zgnetemo in s tem nafilamo piščanca. Zares je dobro!!! biba

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti