kako se pripravi - dela ponjen piščanec , hvala vsem ,ki si vzamejo čas.
Zlatka Marčec
kako se pripravi - dela ponjen piščanec , hvala vsem ,ki si vzamejo čas.
Zlatka Marčec
29. dec 2004 10:54
Čas bi si že vzela, če bi znala. Mal za hec,a res ne vem. Suzana
29. dec 2004 11:40
Zlatka sprašuje, kako pripraviš polnjenega piščanca. Svetujem, da si recept poiščeš na forumu. Lepe praznike in srečno Novo leto. sasa
29. dec 2004 12:19
Jaz sem ga naredila za božič in ga niso mogli prehvaliti. Piščanca sem razkošičila, vse razen perutničk. Naredila nadev : stare žemlje narežeš na koščke, preliješ z mlekom - počakaš, da se prepoji, dodaš jajce, hamburško slanino, preraženo čebulo, vegeto, poper, sol,majaron in peteršilj. Piščanca nadevaš in zašiješ. Pečti ga daš z zašito stranjo navzdol. Pekla sem v pokriti jena posodi, eno uro in pol, zadnjih petnajst minut sem ga odkrila, da se je lepo zapekel. Ker nima kosti, se da zelo lepo narezati.Do sedaj sem ga naredila 2x in vem, da ga bom še velikrat. pozdrav! SABINA
29. dec 2004 12:30
Prisegam na nadev brez slanine. Torej samo bel kruh, narezan na kocke, veliko jajc (toliko da je sočen tudi brez dodanega mleka), sol, poper, veliko peteršilja in prepražena čebula. Bistvo nadeva (je enak kot za kruhove cmoke) je, da z njim delaš zelo previdno. Da ga ne stiskaš preveč, da ga rahlo mešaš, sicer je trd. Tudi piščanca (celega ali po kosih) ne smeš preveč napolniti, ker jajca v nadevu narastejo in če je nadeva preveč, se nimajo kam širiti. Nadev pa je potem trd. Če boš pekla celega piščanca, ga peči dolgo in počasi. Ostalo je že sabina napisala. Mimika
29. dec 2004 13:26
MmmMm mimika,če bi jedla meso bi tega vašega piščanca z veseljem pohrustala .brez heca! nina
29. dec 2004 16:43
Pri nas ga pripravimo z drobovino, ki je priložena k piščancu. (ledvička, srček ..) In sicer: drobovino prepražimo na čebulici in česnu in peteršilju, dodamo muškatni orešček in sol. Posebej namočimo eno žemljo v mleku, prepražimop drobtine. Drobovino, žemljo in drobtine damo v posodo in primešamo jajce. To nekako zgnetemo in s tem nafilamo piščanca. Zares je dobro!!! bibaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Piščančja stegna z miso pasto
Mini čokoladni hlebčki