Zivjo,
ker dobim vecjo kolicino dimljenega lososa z Norveske, bi lepo prosila za dobre recepte in ideje, kako ga pripraviti in razveseliti najblizje? Hvala in lepe praznike :)
izziv
Zivjo,
ker dobim vecjo kolicino dimljenega lososa z Norveske, bi lepo prosila za dobre recepte in ideje, kako ga pripraviti in razveseliti najblizje? Hvala in lepe praznike :)
izziv
23. dec 2004 14:13
Jaz ga vsako leto dobim iz Švedske in ga pripravim s polivko: limona, kapre, začimbna mešanica za solato, morda malo popra, rožmarin. Na tanko narežem, ker je masten, prelijem s polivko, zraven priložim orehe, suhe marelice in olive. Na Švedskem sem iz lososa jedla carpaccio - potolčen in polit s polivko za nekaj časa, da je losos polivko vpil in ni imel več tako močnega okusa. Zaradi močnega okusa losos kombiniram še s pršutom, francosko solato in tatarskim biftekom. Po Jemie Oliverju sem naredila tudi losos s porom v smetanovi omaki za predjed, kar bom ponovila tudi letos. Lepe praznike in dober tek, župca
23. dec 2004 14:14
Če vpišeš losos v iskalnik, vrže ven kar nekaj receptov in tem. Lp, Janja
23. dec 2004 15:51
Jaz koščke lososa vržem na razgreto ponev, rahlo popečem - da spremeni barvo, potem pa zalijem s smetano. V omako dodam bel poper, posolim in prelijem čez široke rezance. LP, PACKA
24. dec 2004 9:33
Meni je pa dimljen losos najbolj všeč po Jamiejevi varianti. Svežo kumaro narežeš z lupilcem za krompir na tanke rezine in jih zmešaš s tankimi rezinami lososa. Kislo smetano soliš, popraš, vmešaš sok ene limone ter poliješ po lososu in kumarah. Zraven postrežeš opečen kruh. Odlično! Lp, lisička
24. dec 2004 10:36
Čeprav je nekje v globinah tega foruma tole že napisano... Lososa nasekljaš (nekako tako grobo kot orehe). Spečeš slane čimtanjše palačinke, jih namažeš z mešanico lososa in kisle smetane (ostale začimbe po okusu), zviješ, zaviješ v folijo in daš v hladilnik. Preden postrežeš odviješ iz folije, narežeš na cca 2 cm dolge roladke in vsako prešpiliš z zobotrebcem (lahko dodaš na vrh še kaj kislega - mini kumarico, olivo, male koruzne storžke... Postrežeš na pladnju kot hladno predjed ali prigrizek h kozarcu vina. Zvitki v foliji v hladilniku zdržijo 2-3 dni. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi TincaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slivove rožice
Rižek s piščancem in zelenjavo