21. dec 2004 18:40
Čestitam za super hobi:)
Po pravici povedano sicer še nisem sprobala veliko receptov za slaščice od tu, ampak ti bom vseeno poizkusila pomagat, dokler se ne oglasi kaka bolj izkušena KluSlo kuharica, ok?
Malo je odvisno od tega, kaj si želiš delat:
* ali bi rada pekla v pečici (npr. klasična potica, torte, štruklji...)
* ali bi se rada igrala z malimi piškotki (cimetove zvezdice (ampak jaz mam drug recept), medenjaki, huzarski krapki, linško pecivo, breskvice...),
* oblikovala iz marcipana ali podobnih užitnih mas (gobice sreče, štiriperesne deteljice, dimnikarčki...), * delala pecivo, ki se ne peče (poveč, če te zanima eno tako pecivo, zgleda super in ni veliko dela - mi smo ga delali na morju, dokler nismo imeli pečice, ne vem, kako smo mu že rekli, mislim da kar sladica brez pečenja - žele bonboni, čokolada, albert keksi, maslo...) - tu pridejo v poštev: figaro, rumove oz. čokoladne kroglice (to je užitek delat - maš roke čisto od čokolade;), bajadere, rafaelo,...
* Lahko narediš tudi kake muffine, jaz sem delala od tu samo tiste, ki sem jih sama poslala, ampak tisti za čokoholike morajo bit tudi super! Če jih boš delala prvič, uporabi papirnate posodice, da se ti ne bojo prijemali pekačev in si prej preberi temo o muffinih.
* Če boš pekla tudi kake slane zadeve in če še nisi pekla kruha, te bojo mogoče zanimali picosi, ki so sploh fajn za otroške ročice, ki so bilj spretne pri zavozlavanju vozlov iz testa:)
Vprašaj mami, koliko bo ona rabila pečico, da se boš vedela zorganizirat, ker ene stvari ne smejo prej šakat, predno jih daš not. Pa povej, če imaš kake posebne zahteve - bolj malo sestavin oz. samo najosnovnejše (moka, margarina, sladkr...), ali to, da priprava ne sme bit prekomplicirana ali kaj podobnega - ali si recimo želiš zelo dekorativne (lepe) jedi, majhne ali eno veliko,... Pa se spet oglasi in bomo našli kaj, kar ti bo gotovo všeč, ok?
A bo za začetek? Če te kaj zanima, pa ne najdeš tu ali ne veš kako začeti ali pa bi rada kak recept od zgoraj napisanega, pa piši in ti bom z veseljem pomagala, ok?
Veri