Ima kdo recept za maso (podobna kot za palacinke) v katero pomocis zelenjavo ali sadje in potem na olju ocres. Sam da je potem hrustljava, tako kot je v kitajski restavraciji pečeno sadje.
Se pa lahko uporabla tudi za fondi, pri zelenjavi.
lp
smetka
Ima kdo recept za maso (podobna kot za palacinke) v katero pomocis zelenjavo ali sadje in potem na olju ocres. Sam da je potem hrustljava, tako kot je v kitajski restavraciji pečeno sadje.
Se pa lahko uporabla tudi za fondi, pri zelenjavi.
lp
smetka
20. dec 2004 12:50
A misliš tempuro? To je strašno enostavno: koruzna in navadna (bela) moka, lahko ščepec soli in mineralna voda, če jo imaš, ali pa navadna voda, če je nimaš:) Samo da je voda res hladna! Ne zmešaj preveč, morajo bit še grudice od moke, to da tisto posebno hrustljavost:) Zelenjavo pomočiš tik predno jo ocvreš in takoj poješ, še vročo, ker se - če stoji - testo spaca zaradi tekočine iz zelenjave in ni več tako hrustljavo. Če te zanima natančen recept, sporoči in ti ga napišem doma, ok? Veri
20. dec 2004 13:14
Veri, če te ne bo smetka prosila za natančen recept bi te pa jaz. Hvala. lp, Marija
20. dec 2004 16:29
Dobita, samo da pridem domu:) Sicer se pa dobi (na odddelku z eksotičnimi jedmi) tudi že narejena zmes, ki jo samo zmešaš z vodo, ampak tega pa še nisem delala - mam pa doma, ampak še čaka... Veri
20. dec 2004 20:21
ne dolgo nazaj sem kupila to tempura zadevo, zadeva se je obnesla, noter sem pomakala papriko, bučke, šampinjone, piščanca in je bilo dobro :) zraven sem dala riž in pa sojino omako .... pojedli vse :) Marjeta Žniderčič
20. dec 2004 21:48
Evo, obljuba dela dolg: že prej si razreži zelenjavo na košče za velikost grižljaja ali manjše, ker boste jedli cele. razdeli lepo po skledicah in daj gret olje - mora ga bit res veliko - vsaj za 4 prste (pa ne moje, moji so premali), za kakih 6-7 cm; skratka, rajši vzamite malo posodo in pecite sproti, po malo. Zdaj lahko naredite maso: koruzno moko in navadno belo moko v razmerju (1:2), torej npr.: 200g bele in 100 g koruzne moke dobro premešaj in umešaj ledeno hladno (mineralno) vodo, da dobiš ne čisto gladko testo, gosto kot npr. testo za palačinke, boš sproti videla, kaj ti najbolj odgovarja - če hočeš met več skorjice iz testa na zelenjavi, naredi malo gostejšega - kot npr. za šmarn (praženec), če imaš rada manj testa gor, pa redkejšega - kot recimo smetana... Ok, zdaj zelenjavo potunkajte, košček po košček v maso in takoj v vrelo olje z njo! Med pečenjem jo lahko parkrat obrnete in ko je testo z vseh strani hrustljavo zapečeno, poberete s penovko ven in odcedite na servitku, da popije maščobo. Pojemo še vroče, da se testo ne razmoči! Super za fondi - seveda je treba v njem gret olje, ne kakih omak ali sira. Omakice skuhajte že prej in jih samo postavite na mizo zraven, da vsak namaka kakor mu paše... Veri
23. dec 2004 15:15
Jaz sem pa čisto novo tu...in me zanima: ali ima kdo kakšne recepte ali ideje za omakce ob fondiju? :) Njami
23. dec 2004 15:43
1. Tatarska omaka: majoneza, kisla smetana, trdo kuhano jajce, kisla kumarica, čebula, česen, peteršilj, malenkost gorčice, poper, sol. 2. Hrenova omaka: kisla smetana, majoneza, 2 žici naribanega hrena (lahko iz kozarca), naribano jajce, naribano jabolko, sol, poper, limonin sok 3. Balkanska omaka: majoneza, kisla smetana, ajvar 4. Skutina omaka: 60g skute, 2 žlici majoneze, 2 žlici jogurta ali kisle smetane, nasekljana čebula, peteršilj, sok limone, sol, poper. Dober tek.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jaffa torta
Ajdovi svaljki s kislo repo