Nujno potrebujem pomoč!

mmiikkii  

član od: 5.12.2002

sporočila: 56

tema odprta - 19. dec 2004 13:30 | ogledi: 1.621 | odgovori: 3

Imam eno vprašanje: ali je že kdo delal sladice z glicerolom? Imam namreč recept za čokoladne fondante ( to naj bi bili kot nekakšni žele bonboni) in v tem receptu je tudi glicerol. Šla sem v lekarno, kupila glicerol in šele doma opazila, da piše na steklenički "le za zunanjo uporabo". Sedaj me zanima, ali obstaja glicerol, kateri se lahko uporablja tudi v prehrambene namene, in če se ga lahko kupi?

Vnaprej se vam zahvaljujem za hiter odgovor

m.m.

mufin  

član od: 19.11.2004

sporočila: 259

20. dec 2004 9:49

To "za zunanjo uporabo" je samo pri nas (zakonodaja pač). Tudi sama ga uporabljam pri sladicah, pa mi ni nič.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. dec 2004 21:32

ja, tudi ricinus je pri nas "samo za zunanjo uporabo", pa je užiten - v mikro količinah, seveda:) Sem bila pa tudi jaz prvič malo v skrbeh, pa sem malo pregledala kemijsko sestavo in imena, pobrskala po netu in ni strupeno. Mimogrede: glicerol in glicerin je eno in isto. Veri

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. dec 2004 21:34

A napišeš recept za tele bonbončke - jaz sem nora na bonbone in bi se jih rada naučila delat vseh vrst! Sicer si jih skoraj nikoli ne kupim, ampak jih pa rada delam... Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti