Felafel

Valkira  

član od: 18.12.2004

sporočila: 6

tema odprta - 19. dec 2004 0:15 | ogledi: 3.516 | odgovori: 5

Recepte za felafle iščem že kar nekaj časa. Že pred 20 leti sem se v Kuwaitu zaljubila v to jed. Sedaj ko sem tu našla 2 recepta pa sem v dvomih, da sta prava, saj tisti felafli, ki sem jih jaz jedla so bili znotraj popolnoma zeleni in niti najmanj ne vem katere sestavine so vsebovali. Morda kdo ima originalen recept za arabske felafle.

Valkira

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

19. dec 2004 11:01

mnja valkira...niso to originalni recepti, pa tudi če bi bili dvomim da se pri nas dobijo vse sestavine...vem kaj mislite, to sem jaz jedla v jordaniji NJAM NJAM nina

lenke  

član od: 22.4.2003

sporočila: 27

19. dec 2004 16:08

Jaz imam tu en recept (egipčanski falafel); sama ga še nisem preizkusila, toda upam, da vam bo teknil in da nam boste poročali: 40 dkg boba, 1 jajce, 1 velika čebula, 2 stroka česna, 1 sveženj peteršilja, 1 žlička mletega koriandra, 15 dkg moke, 2 žlic sezamovih semen, sol, olja za peko Bob za noč namočimo, naslednji dan ga skuhamo in spasiramo. Čebulo narežemo na male kockice in ga dodamo bobu, kakor tudi koriander in stisnjen česen. Kuhamo na malem ognju, da se sestavine "združijo". Oblikujemo male pogačice, ki jih povaljamo v jajcu, najto tudi v moki. Eno stran potresemo s sezamovi semeni in jih spečemo. Na koncu jih lahko po želji solimo. LP Alenka

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. dec 2004 9:39

Pravi falafli so narejeni iz čičerke, ostalo so pa dodatki, ki se razlikujejo od vasi do vasi, bi se dalo reči. Pred kratkim jih je delal Ainsley in takoj naslednji dan še jaz. So bili dobri. Jaz sem se v falafle zaljubila v Parizu in od takrat sanjala o njih. Potem so pa najprej na Trubarjevi odprli eno fast food restavracijo, v kateri dobiš tudi falafle. Zdaj sem jih pa še sama naredila po A. receptu in so izpadli OK, takoj so bili spomini na Pariz nazaj. Tam sem ga kupovala v neke vrste košer restavraciji. Loni Makaroni

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

22. dec 2004 11:00

Valkira, počakaj, doma imam recept. Na srečo se vse sestavine dobijo pri nas. Se oglasim kasneje Sweetie

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

28. dec 2004 20:26

Evo ga. Recept za falafel: 4 skodelice kuhane čičerike (namočiš čez noč in potem kuhaš do zelo mehkega) 2 jajci 3 režnje česna 1/2 žličke mlete kumine 3 žlice Tahinija (lahko ga narediš tudi sama - glej spodaj) 1/2 čajne žličke turmerike 1 žlička koriandra (mletega) malo limoninega soka 1 žlica posušene mete malo sode bikarbone 3 žlice moke poper (lahko dodaš tudi cayenski poper če imaš rada bolj pekoče) sol Čičeriko zdrobiš (spasiraš), ostalo primešaš. S pomokano roko oblikuješ malo sploščene kroglice. Ocvreš v globokem olju. ne smeš cvreti preveč falafelov hkrati, ker se bo temepratura olja spustila. Tahini pa narediš takole: na brezmastni ponvi pražiš sezamova semena do svetlo rjavega (oluščen sezam) in dodaš sol. Zmelješ v električnem kavnem mlinčku zelo na fino, tako da semena že skoraj začenjajo spuščati olje. Sweetie

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti