Fundi

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

tema odprta - 15. dec 2004 9:57 | ogledi: 3.328 | odgovori: 7

Pozdravljeni

Bliža se čas praznikov in tako bi si kak dan privoščili mesni fundi, zato me zanimajo kaki dobri recepti za omakice ki se jih postreže zraven. Omak z majonezo nimamo preveč radi, radi pa imamo kake bolj pekoče zadeve.

Že v naprej se vam zahvaljujem za ideje

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

15. dec 2004 12:21

Rene, prepusti se domisljiji in ustvarjaj iz sestavin, ki jih imas rad. Lahko uporabis za osnovo: kislo smetano, jogurt, majonezo, ketchup in dodajas kar zelis: nasekljano zelenjavo, zacimbe, jajca...Glede na to, da si ljubitelj pekocih dodatkov, lahko uporabis nasekljan chili ali ze v omaki, tabasko, feferon, curry(pekoc), cesen, hren... Bo tako v redu ali potrebujes natancne recepte? lp julia

julia  

15. dec 2004 12:23

Sem pozabila povedati, da gre sadje zelo lepo k foundiju (lahko kot cezana, lahko zmleto ali pa kar v kosckih) julia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

15. dec 2004 19:50

Omake za fondue: na pult postavit majonezo (gre tudi brez nje), kislo smetano, gorčico, worcester omako, kečap, sesekljana trdo kuhana jajca, strt česen, kisle kuamrice - drobno sesekljane, drobnjak, nekaj žlic vina, curry - in veselo na delo. Kisla smetana z žličko gorčice in malo curryja, pa kečap z mao kisle smetane in sesekljanim peteršiljem, kisla smetana z worcesersko omako, majoneza, gročica, sesekljane kumarice, pa majoneza, kisla smetana, gorčica in česen ter curry. Kombinacij je nešteto, če pa dodamo še kakšno kupljeno omako (Tisoč otokov, pa tisto z jogurtom in česnom in podobno) ter jo dopolnimo po svoje - samo domišljija naj dela, pa bo. mamamia mamamia

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

17. dec 2004 10:29

Tole temo koristim za vprašanje, ki se mi porodi vsake toliko in tokrat se mi je spet - sprašujem pa Jerneja - a bi se dalo naše naslove tem kako lektorirat? Namreč, če bo čez leto dni koga zanimalo isto, kot danes Rene in bo šel brskat po forumu, bo najbrž vtipkal "fondue" (ali pa fondi...in kar je še podobnih), pa mu seveda koristnih odgovorov s tega foruma "fundi" iskalec najbrž ne bo našel. Saj, ker smo "kul" ne bi zamerili takih posegov v avtorstvo naslovov, ali pač? lp, Irena

julia  

17. dec 2004 11:33

Irena, tudi jaz se strinjam s teboj.. julia

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1720

17. dec 2004 16:06

Kdor ima plus paket itak nima s tem problema, ker mu večino stvari vrže iskalec ven. LP Saša Sasa Aleksandra Venturini

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

17. dec 2004 22:27

Res je, s Plus Paketom ni nobenih problemov pri iskanju česarkoli. lp, lidka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti