13. dec 2004 9:55
Joj, srčike ste! Saj nam so moji muffini dobri, ampak nikoli si ne bi mislila, da vam bojo tako všeč:) Sem fuuul vesela:) In fajn so za malco v službi - ni ravno "zdrava", verjetno pa ne bolj nezdrava od menze:)
Ja, silikonski pekač je tudi moja želja - bomo pisali dedku Mrazu:) Na eni od teh strani sem zasledila, da piše neka zastopnica za prodajo silikonskih pekačev, da jih je treba rahlo namazat samo, kadar pečemo biskvitno testo brez maščobe... Ali tudi takrat ni treba - to bi bilo super:)
Juhica, ja sem pozabla napisat še za zmrznjeno sadje - hvala:) Čisto na koncu ga dodate in še zmrznjenega, sicer ne ostane v celih koščkih in pa testo se obarva - malo se bo pri borovnicah itak - potem pa bratec zahteva "ta vijolčne muffne":)
Kar se tiče vzhajalnih sredstev - hm... Jaz bi najprej poizkusila s snegom - ostalo delaj kot normalno, samo jajca loči - v bistvu kot za biskvit... S kvasom ne vem, če bo šlo... Muffini so iz umešanega testa, ki vsebuje veliko jajc, dodatkov in nekaj masti, takega testa pa ni dobro preveč gnest, ker bo postalo zbito... Kvašeno testo, pa kot veš, moraš zelo dobro premesit... Ti rajši izumim kake nove, kvašene, da bojo zihr ratali - če te zanima, seveda:) Z alkoholom še nisem probavala, smo bolj sokasti pri nas, ponavadi ni nič pri hiši:) Verjetno bi šal tudi jelenova sol ali pa pepelika, samo če te prav razumem, bi se rada takim dodatkom odpovedala zaradi težav z želodcem?
No, naj ti zaupam, da sem enkrat v silni naglici kuhanja kosila in pečenja več vrst muffinov pozabila dat pecilni v ene, pa so vseeno narastli - ne toooliko kot navadno, ampak niso bili trdi in zbiti. Tak da ne se sekirat - gre tudi brez:) Sporoči, kako bo ratalo, ok?
Lep pozdravček in res ste mi polepšale ponedeljkovo jutro s svojim odzivom:)
Veri