5. jun 2011 9:48
Jaz sem tudi pred nakupom novega hladilnika z zamrzovalnikom.Ker je moj star že 10 let, se bom tudi tokrat
odločila za najnovejši model, ki se trenutno prodaja. Konec koncev bo investicija za nadaljnih 10 let. Tako si vsekakor želim model, ki ima no frost tako hladilni, kot zamrzovalni del in tudi nulto cono. Kupovali bomo prostostoječega saj nam velikost ne predstavlja problem. Pravzaprav je bolje, da je večji. Tako bo tudi torta dobila svoj prostor in kopica pijač poleti.
Predvsem pa bom izbrala dva kompresorja, varčni model in kar je še zelo pomembno pri izbiri- plastika v hladilnem in zamrzovalnem delu. Tokrat imam sicer Gorenjevega z steklenimi policami, ampak sama plastika je trda in mi je že večkrat počila, pa tudi zelo občutljiva je na prijem. Tako sem jo že večkrat menjala, zato bom v bodoče izbirala med modeli z bolj mehko plastiko.Zelo priročni mi je tudi digitalni display z temperaturami, tako vsaj veš, da ti temperatura ne pade, če so vrata slabo zaprta.
Zelo všeč so mi tudi modeli, ki imajo v zamrzovalniku fiksne predale.
Pa še en nasvet je dobrodošel. Če boste menjala odpiranje vrat po nakupu prosim to storite z pooblaščenim serviserjem, ki naj vam izda potrdilo o storitvi. Meni se je namreč zgodilo, da vrata niso bila dobro pritrjena in so enkrat med odpiranjem padla name in še vsa vsebina iz vrat. Podobno se je zgodilo tudi pri mojemu bratu.
Upam, da se vam z nasveti pomagala.