PROSIM ZA KAKŠNO IDEJO IN OKUSEN RECEPT LAHKO JE SLADICA GL. JED ALI SOLATA
Kako vi uporabite piro ?
29. nov 2004 19:24
Zmelješ zrnje v moko in narediš kruh, skuhaš za solato, narediš kot rižoto ali ričet... Vesna Milek Recko
1. dec 2004 19:50
hvala. kako se pa obnese kot sladica ? npr. kot rižev narastek
1. dec 2004 22:45
Probaj. Mi ne jemo rizevega narastka in tudi pirinega zato ne delam. Vesna Milek Recko
2. dec 2004 0:09
jaz sem že naredila pirine buhteljne pa pico ponavadi delam iz pirine moke, piškote... iz celega zrnja pa ne vem Mateja
2. dec 2004 12:26
Jaz delam iz pirine moke palačinke, pa kruh z orehi in rozinami. Drugače se pa dobro obnese namesto riža in nastanejo pirote. Pa z jogurtom namesto kosmičev (seveda jo namočiš in skuhaš), v tej kombinaciji mi je bolj všeč kot drobljenec (grobo mleta). Dala pa sem jo tudi že v musako, eno plast med melancani in mesom, tudi OK... Loni Makaroni
3. dec 2004 20:41
najlepša hvala, moram pa reči da sem naredila narastek iz zrnja in je super celo boljši od riževega probajte ne bo vam žal.
6. dec 2004 20:49
Pri nas doma delamo piro najveckrat z zelenjavo. Na olivnem olju ali gheeju preprazimo raznovrstno zelenjavo, ponavadi bucke, strocji fizol, korenje, papriko, kaksen paradiznik, cesen, vcasih pekoc feferon. Zelenjavo preprazim vsako posebej, na koncu pa dam vse skupaj nazaj v ponvo, dodam sveze paradiznike, da se naredi malo omake. Zraven pa kot prilogo kuhano piro v zrnju. Odlicna jed, priporocam. tjasak
15. dec 2004 16:48
ALI JE POTREBNO PIRO PRED KUHANJEM NAMAKATI?? HVALA ZA ODGOVOR IN LEP POZDRAV.
16. dec 2004 17:43
Haaaalooooo!!!! A pozna kdo odgovor na gornje vprašanje??? HVALA, HVALA......
16. dec 2004 19:53
Pred seboj imam zavitek pire-zlato polje(hitra priprava).Se ne namaka,kuha se 20 do 30 minut.Napisan je recept -bučke nadevane s piro in pira z bananami in jogurtom: 2 dl pire posebej skuhajte in ohladite.Zrežite 4 banane,jih prelijte s sokom 1 limone in potresite s 4 žlicami sladkorja v prahu.Dodajte 3 dl jogurta.Premešajte in dodajte piri.Postrezite hladno v kozarcih za sadne sokove. l.p. Vesna LebenKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Rižota brez filtra
Svedri s parmezanovo kremo