29. nov 2004 10:43
Čisto enaki niso nikoli, to pa ne pomeni, da so vedno slabši. Ponekod je razlika minimalna in ni bistvena za samo delo (kuhanje v tem primeru), npr. Merkatorjev kvas in Fala kvas sta zame čisto ista, se mi zdi pa bistvena razlika s kavsom od žita, ki je pakiran po dva za pol manjša zavitka skup. Ta je bolj tmen, mazav, lepše vzhaja... Skratka mi je bolj všeč. Poizkusite, če se strinjate. Kisla smetana tudi ni enaka - že če pogledaš na etiketo ni enako razmerje beljakovin, OH in maščob in je proti navadni kisli smetani Ljubljanskih mlekaren (ki dela tudi merkator smetano) čisto brez okusa. vseeno jo dostikrat uporabljam, saj ne rabim vedno polenga okusa po smetani ampak ponekod celo paše oblj mili okus in več voljumna, da so recimo sladice bolj sveže... Ponekod (mislim da pri sladki smetani) sem tudi ugotovila, da je včasih malo manj not kot piše. Treba je poizkusit, z Merkatorjevo moko sem recimo zelo zadovoljna, s soljo tudi... nekatere stvari so pa tako stvar okusa: mlečni riž, čokoladice... Se pa strinjam, da je prav, da podpiramo naše proizvajalce, tudi bio, ampak za vsako ceno si pa tega večina ne more privoščiti - npr dat 1200 sit za biološko pridelano moko... Vsekakor se pa splača prebrat etiketo enega in drugega, pogosto je volumen na račun vode, sladkorja ali masti pri cenejših izdelkih. Veri Sporočilo je spremenil(a) Veri dne 29. nov 2004 10:45:46