Živila & celulit

natali  

član od: 26.6.2003

sporočila: 44

tema odprta - 27. nov 2004 14:00 | ogledi: 2.098 | odgovori: 5

Živjo živjo!

Kot vse ženske, tudi sama že dolgo bijem bitko s celulitom. Ker se mi zdi, da je ta problem v večji ali manjši meri prisoten pri skoraj vsaki ženski (z izjemo ultra-skinny manekenk).

Zanima me torej, kako se slovenske ženske spopadate s tem?

* Katera prehrana lahko pomaga ? (poleg pitja velikih količin H20)

* Koliko so učinkoviti čaji proti celulitu ?

* Ali so obloge iz zelišč učinkovite ?

itd.

Zanima me kaj se da za izboljšanje stanja narediti brez kemije in zapravljanja denarja za pre-drage "lekarniške izdelke" ?

Ženske vse Slovenije združimo se in si izmenjajmo koristne nasvete, v stilu "več glav več ve"

Lp, NaTaLi

meli*  

član od: 1.11.2004

sporočila: 114

27. nov 2004 15:52

Ojla, NaTaLi. Ja, mogoče nam pa res prav pride ta tema. Iz svojih izkušenj lahko povem, da pomaga izmenjaje masaža z ledenimi kockami, ki jih daš v vrečko za tuširanje, ter vroč tuš . Tudi jutranje pitje limoninega soka na tešče bi naj topilo celulit in ostale maščobe. Lep dan! Meli

Migla  

član od: 16.6.2004

sporočila: 1892

27. nov 2004 18:01

Halo Natali, slabo vas bom potolažila glede celulitisa. Naj omenim, da sem mati, ki imam odraslo hčerko. Sama celulitisa nimam. Moja hčerka ga ima zelo malo. Prav tako moja mati celeulitisa ni poznala in o tej stvari se včasih sploh nismo pogovarjali. Sama sem bila in sem še vedno športno zelo aktivna, prav tako moja hči. Mislim, da se zelo zdravo prehranjujem. Hčerka se večinoma prehranjuje v restavracijah. Po mojem mnenju so zdrava prehrana, gibanje in genske zasnove tisti faktorji, ki najbolj vplivajo na razvoj celulitisa. Mladi (tako se počutim tudi sama) pa dajete celulitisu vse več poudarka, imate toliko komleksov, seveda brez potrebe. Natalija, imejte se rada s celulitisom ali brez njega. Potem vas to ne bo motilo preveč. Zame je duša človeka bolj važna, kot ...... Lp

p|na  

član od: 1.3.2004

sporočila: 234

27. nov 2004 18:59

ja te zadeve pomagajo dokler jih prkaticiraš, ko pa nehaš se pa celulit v hipu pojavi. mislim, da je to povsem gensko zasnovano...nevem, nism zdravnik. moja mama tudi nima celulita, niti sva midve s sestro nagnjeni k temu. vem pa da se je moja sestra vztrajno mazala s kremami, in enkrat so se ji tako noge vnele, da je bilo jooj. nina

natali  

član od: 26.6.2003

sporočila: 44

27. nov 2004 19:20

Živjo Migla! Popolnoma se strinjam z vami - pomembno vlogo, poleg prehrane, igrajo tudi geni in seveda gibanje. Glede genov - nekatere imate več sreče, druge jo imamo pa malo manj. Glede na to, da imam hruškasto obliko telesa, genetsko podedovano po moji mami, imam več oblin (za kar sem mojim genom sicer hvaležna, moj fant prav tako ). A po drugi strani smo take ženske bolj podvržene celulitu. To je pač dejstvo. Gibanje - je za oblikovanje in ohranjanje prožne in lepe kože zelo pomembno. Sama grem 1x tedensko na step aerobiko, 1xtedensko na vodno aerob., vsak dan pa tudi hitro hodim (vsaj 30 min), zvečer pa še telovadim z ročkami. Konec tedna - izleti ali kak drug šport (tenis, badminton, rolanje, plavanje). Pomembna je tudi masaža telesa. Tako da lahko rečem, da nimam glede celulita kakšnih pravih kompleksov. A ker ga imam, čeprav malo, se tega zavedam in skušam glede tega kaj narediti. To pa zato, da se bom še bolje počutila v svojem telesu. In to se mi zdi nekaj povsem normalnega. Mislim, da vsaka ženska rada skrbi za svoje telo. Če smo (in jaz sem) s svojim telesom zadovoljni, smo srečnejši in uspešnejši. Ta tema naj bi k temu le pripomogla. A na svetu je 100 ljudi, 100 čudi. In vsakdo ima po svoje prav. Vi tudi. Zato hvala za komentar in srečno! Meli - toplo&mrzlo baje res pomaga, ja. Limon prav tako. To že prakticiramo, a ne? Lp! Natali

kokot  

član od: 26.5.2004

sporočila: 90

1. dec 2004 10:51

Mnogo tem na tem portalu se v bistvu vrti okoli presnove, pa naj gre za diete za hujšanje ali za primerno prehrano pri odsotnosti zdravja ali pa zaradi estetskih razlogov, ki se pa s časom spreminjajo. Vsi si danes želimo dobrega počutja, ki nam omogoča delovanje v tejm hitrem tempu življenja. Ni dovolj samo povprašati nekoga kaj misli o nečem, ni dovolj samo prebirati razne napotke v knjigah, ki so napisani za vsak organizem, torej precej nasplošno, potrebno je poznati svoj mehanizem presnove, delovanje celice....in odločitve bodo lažje. Bistvo je da uporabljamo hrano, ki organizmu nudi sestavine v taki obliki in takem razmerju, ki je najbližje metabolizmu celice (rastlinskega izvora, čeprav je kar nekaj pomembnih dejavnikov samo v mesni hrani, se pa dajo nadomestiti), kar razvoj novih sort, tehnologija kmetijstva, ki upošteva samo količino ne pa kakovost, ne omogoča, da ne omenjam zaščitnih sredstev,gnojil... potem potrebujemo dober zrak (razmerje negativnih in pozitivnih ionov), gibanje, energetske razmere, ki ne obremenjujejo celice (večje obremenitve od naravnih pač ne more prenesti, izvzeto je ionizirano sevanje, ki je absolutno škodljivo), ter na prvem mestu vodo, ne H20 ampak D2016 (drugačno razmerje kisikovih in vodikovih izotopov)i. Voda mora biti očiščena kontaminatov, ki so se nabrali v zemljišču po katerem je tekla (je v bistvu topilo) in primerno molekularno strukturirana, da lahko prehaja skozi akvaporine, posebne prehode v celični membrani, ki prepuščajo samo določeno velikosti....Še zdaleč nismo dosegli življenjseo dobe celice, samo nasplošno vsi živimo dlje tudi za ceno velikih težav, kar pa je rezultat kemije, ki jo uporablja medicina, boljše organiziranosti družbe glede zdravstvenih storitev, skrbi? za ogrožene in vojaški tehnologiji, ki ne terja većč toliko življenj. Pa nazaj, celulit se pač uvršča v težave moderne dobe, zaradi specifike presnove in estetike pa najbolj trpijo ženske, ne glede na starost. Bojan Kokot

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti