Kaj dobrega se pripravlja pri nas okoli božiča? Prosim za nove ideje.
agasi
Kaj dobrega se pripravlja pri nas okoli božiča? Prosim za nove ideje.
agasi
27. nov 2004 15:13
Jaz ti svetujem, da v bazi receptov poiščeš piščančji žur. Sem že preizkusila in zadeva je več čisto prava za praznično pojedino. Pa še hudo preprosto je za pripravit.
27. nov 2004 17:36
Pri nas imamo ponavadi ribjo pojedino, ker je polovica druzine nemesna. To pa navadno pomeni ribji carpaccio ali dimljen losos ali bakalar s toastom ali popecena tuna,...za predjed. Potem tradicionalno skampovo juho, za glavno pa imamo ponavadi ribo v soli. Kaksno vecjo, da nasiti vse, zraven pa vec razlicne zelenjave, od trevisiana na zaru do kuhane zelenjave z maslom in krompir pa kaksno omakico za k ribi. Za posladek pa obvezno potico in razlicne piskote...potem pa darilca! Juhu! Komi cakam!!! Tudi mene zanima, kako se pogostite drugi! Lep december vsem! Darja
27. nov 2004 18:14
Pri nas pa zacnemo s predjedjo, ki je odvisna od razpolozenja mame, letos bo na temo prsut. Nadaljujemo z dobro mesno juhico z domacimi tortelini. Potem pa kaksna dobra pecenka pa razlicne prikuhe - ne manjka leca, krompir,spinaca na maslu.... Sladica pa je ponavadi panettone pa seveda domaca potica. Tudi mi komaj cakamo!! lep pozdrav in posladkajte se Masa
27. nov 2004 20:22
Jaz imam zaenkrat izbrano le predjed, ki postaja že tradicionalna - avokado z rakci. Za ostalo pa je še skoraj mesec časa za razmislek ...
29. nov 2004 11:54
A bos naredila avokado z rakci, ki je v bazi, ali kako drugace. Jaz sem jih ravno zadnjic v Sparu nakupila (so v akciji, mislim, da okoli 480sit/kg) pa nimam ideje, kaj z njimi. Guacamole pa kaksen lahek namaz za na toast sta ze dolgocasna. LP!
29. nov 2004 12:40
Ojla! Pri nas pa bomo letos za predjed jedli šampinjone na žaru z gorgonzolo, nato svinjsko pečenko z žajbljem, zelenjavo na maslu, štruklje in za sladico panakoto z borovničevim prelivom. biba
1. dec 2004 10:22
PRI nas doma pa se držimo starega običaja -za BOŽIČ PERUTNINA za NOVO LETO svinjina. Marta
1. dec 2004 11:15
Pametno, prekmurka ;) Jaz svinjine sicer ne jem, ampak definitivno pa 1. januarja ne bomo jedli perutnine - zihr je zihr. d. : Ne vem kakšen je recept v bazi, ampak jaz bom delala po receptu sestre Vendeline. LP
1. dec 2004 11:18
Mi ga lahko prosim napises? Darja
1. dec 2004 11:45
Baje kokoš s svojimi kremplji vse staro zagrebe in pokoplje ,SVINJA Z SVOJIM RILCEM RIJE NAPREJ -VEDNO NEKAJ IŠČE IN TAKO BI NAJ TUDI MI V NASLEDNJEM LETU - "RILI NAPREJ "-vsaj približno takšna je bila razlaga mojega očeta -mogoče tudi kdo od vas ve kaj povedati otem? LP MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Burger s Kraljevo fit štručko
Polpeti cvetača-brokoli z bučnim pirejem in špinačno omako