zanima me, če lahko pri masi za piškote(krhko testo) beli sladkor nadomestim z rjavim?
nina
zanima me, če lahko pri masi za piškote(krhko testo) beli sladkor nadomestim z rjavim?
nina
23. nov 2004 9:36
Seveda! Samo moraš upoštevati, da bojo piškotki manj sladki in da se po rejvem sladkorju tudi obarvajo rjavo... Sama skoraj ves beli sladkor v receptih nadomestim z rjavim, razen če želim, da pecivo ostane svetlo, se poslužim navadnega, belega. Čav, l
24. nov 2004 14:17
Res je, rjavi manj sladi (in nam je to všeč) , če hočeš imeti enako stopnjo sladkosti, moraš dati rjavega nekje 15% več. Bo pa z rjavim (npr. muscovado, ne tistim, ki je kristalni pa samo malo rjavkast) zadeva bolj zdrava in z dodatno prijetno aromo.
24. nov 2004 15:09
v bistvu doma veliko uporabljamo rjavi sladkor, uporabljam ga za različne kreme in podobno ampak v piškotno testo pa še nisem poskusila...sem se hotela najprej prepričat da bo vse o.k. Kar se tiče pa sladkosti pa tako ali tako skoraj nikoli ne dam toliko sladkorja kot je predpisano v receptih... nina Sporočilo je spremenil(a) p|na dne 24. nov 2004 15:09:34
24. nov 2004 19:22
Namesto po belem in rjavem sladkorju raje posežem po sadnem sladkorju (fruktoza). Vesna Leben
24. nov 2004 19:26
u ga.Vesna na to pa sploh nisem pomislila , bi lahko kaj več izvedela o tem ? Hvala! ninaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečenice na leči
Kakijeva nevesta