valči<pan class='poudarjeno'>/p>an>
valči<pan class='poudarjeno'>/p>an>
21. nov 2004 22:20
Zivjo, ce se ne motim, v ameriki poznajo nekaj, cemur pravijo vinski kamen....pri nas mislim da se ne dobi, da pa se ga za prvo silo nadomestiti z limoninim sokom.....Mogoce bo Loni znala kaj vec povedati o tem (zdi se mi, da je enkrat o tem ze pisala - Loni, ce se motim se opravicujem) LP Zala
21. nov 2004 22:45
Za to trdilo nimam pojam, vem pa da, ponekod dajejo v beljakovo pecivo škrob, da je bolj trdno - kako žlico ali dve - odvisno od mase. Lahko pa poizkusite tudi s kremfiksom ali čim podobnim. S škrobom gre preizkušeno, za ostalo ne vem. Ni pa to tako nujna sestavina - tudi še izpustiš, ne bo nobenega problema:)
22. nov 2004 7:20
Ojla, po novem se vinski kamen dobi tudi pri nas. V ZDA se mu reče "cream of tartar", če kdo hodi tja, naj ti ga prinese, ker imajo večja pakiranja. Nazaj k našim zalogam, jaz ga kupujem v Intersparu (kar pa ne pomeni, da ga drugje nimajo, samo nisem pogledala), nahaja pa se na policah z bio prehrano, ga pa lahko spregledaš, je v podobnih paketkih kot pecilni prašek, da boš vedela, kaj iskati. Včasih so ga prodajali v lekarnah, danes se pa ob vprašanju samo zasmejijo. Loni Makaroni
22. nov 2004 7:45
Jaz dodam za trdilo k beljaku 1 žlico sladkorja in pride ven zelo trda krema! Barbolinka
22. nov 2004 16:41
Moja babi je dodajala beljakom ščepec soli (1 ščep na 4 beljake) in/ali žlico hladne vode (eno an 1 beljak). Ni to isto kot trdilec, se pa vseeno lepo strdi:)
24. nov 2004 17:18
Loni...zakaj se v lekarnah nasmejijo ob tem vprašanju?...me pa zanima.... Zala
24. nov 2004 20:54
Haj punce! Hvala za koristne nasvete. V prihajaočih praznikih vam želim obilo užitkov pri peki peciva in izdelovanju daril. LP valči
25. nov 2004 10:08
Ha - ha, so verjetno mislili, da sem s kakega drugega planeta. Vino v kamnu bi radi??? Loni Makaroni
25. nov 2004 16:26
Prav zalostno, kaksen solski sistem imamo. Morda bi pa vinski kamen celo dobila, ce bi ga poimenovala s kemijskim imenom - kalijev hidrogen tartrat. LP, R.
25. nov 2004 21:53
Opa, a v tem grmu torej tici zajcek?? :) No, tole s temi imeni je pa res bedarija... ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jajčevci z rižkom
Hummus namaz