Prosim za pomoč

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

tema odprta - 14. nov 2004 20:58 | ogledi: 2.030 | odgovori: 8

Prosim vas za pomoč! V soboto praznuje mami abrahama, mama pa 80 let in seveda je na peka peciva na meni. Rada bi pripravila več vrst slaščic, ker pa mi bo primanjkovalo časa, bi vas vprašala, ali imate kakšno idejo kaj bi hitro in dobrega spekla. Sem imela malo v mislih rafaelo ampak ne pride v poštev-preveč zamudno. Hvala za odgovore.

biba

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

15. nov 2004 7:36

Lešnikovi trikotniki, so v bazi. So dobri, narežeš jih iz pekača, tako da jih pride ogromno (sploh če režeš bolj majhne, kar je za takšno praznovanje čisto v redu). Pripraviš jih lahko nekaj dni vnaprej, lešnike lahko zamenjaš z orehi.

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

15. nov 2004 7:39

Kakšno stvar si pripravi v naprej. V takih primerih vedno naredim princes krofe (majhne), in sicer že sredi tedna spečem krofke, ki jih potem tik pred zdajci napolnim s kremo. Tudi tiramisu se lahko naredi vnaprej in se potem zamrzne. Naslednja možnost so pa potem peciva, ki jih razrežeš na drobne kocke in jih je zato veliko. V takih primerih se nikoli ne lotim peciva, ki rabi "individualni" prijem. za to človek rabi čas. Pecivo gre hitreje in še dosti ga pride. Nekaj predlogov, ki so tukaj v bazi: ledene kocke (upam, da se tako imenujejo, to so tiste s skutino kremo in kislo smetano povrhu), mokro pecivo, pecivo na suho, bounty, londonske rezine itd. Pomembno je, da ta peciva niso predebela (previsoka), da jih narežeš lepo na majhne kocke. Veliko sreče in veselja Mimika

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

15. nov 2004 9:29

LAHKO PRIPRAVIŠ TAKO IMENOVANI UMAZAM BISKVIT IN SICER: 4 JAJCA 1 JOGURTOV LONČEK SLADKORJA 1/2 J LONČKA OLJA 1/2 J LONČKA MLEKA 1 J LONČKA MOKE 1 VANILIJ SLADKOR 1 PECILNI 10 DAG OREHOV (LEŠNIKOV) MLETIH ALI GROBO REZANIH 10 DAG ROZIN 3-4 JABOLKA LAHKO PA ZMANJPATE KOLIČINO ORHOV IN DODATE KOKOSOVO MOKO ALI ROŽIČEVO MOKO ALI KAJ DRUGEGA - ČISTO PO OKUSU JAJCA, SLADKORIN VNILIJ SLADKOR DOBRO ZMEŠAJTE DA NASTANE KREMA, DODAJTE OLJEIN MLEKO, PREMEŠAJTE DODAJTEOREHE, ROZINE IN JABOLKA, ČISTO NA KONCU DODATE MOKO S PECILNIM PRAŠKOM. PEČETE V PEČICI CCA 75 MINUT NA TEMPERATURI MED 150 -180 STOPINJ. KO JE PEČENO IN MALO OHLAJENO PRLIJETE S PRELIVOM IZ: 1 MARGARINE (250G) 1 JEDILNE ČOKOLADE OBOJE SKUPAJ STOPITE IN PRELIJETE PREKO BISKVITA, POSUJETE Z MRVICAMI (ČOKOLADNIMI ALI BARVNIMI) LAHKO PA S KOKOSOVO MOKO ,ALI PUSTITE BREZ POSIPA PO ŽELJI. BISKVIT JE ZELO SOČEN. LP zinka Sporočilo je spremenil(a) žagar zinka dne 15. nov 2004 13:16:26 Sporočilo je spremenil(a) žagar zinka dne 16. nov 2004 07:42:45

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

15. nov 2004 12:04

Zinka, kaj narediš s prelivom. Stopiš margarino in čokolado? Mimika

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

15. nov 2004 13:10

MARGARINO IN ČOKOLADO STOPIŠ IN PRELIJEŠ. LP zinka

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

15. nov 2004 16:06

Hvala punce zelo mi je v pomoč. Mimika zanima me zakaj meni ne ratajo princeske. Vedno so tako visoke, kot jih dam pečt, sploh se ne dvignejo, pa trde in sploh neuporabne. biba

mesok  

član od: 7.8.2004

sporočila: 31

16. nov 2004 12:01

Predlagam naslednji recept. Je zelo enostaven, pecivo je hitro narejeno,se ga kar nekaj nareže in je zelo okusno. 9 žlic sladkorja 9 žlic olja 9 žlic moke 9 žlic mleka 4 jajca 1 pecilni prašek , kakav za obliv in kokosova moka za posip Loči rumenjake od beljakov, iz beljakov naredi trd sneg ,dodaj sladkor in še stepaj. Posebej v drugi posodi stepaj rumenjake ,postopoma dodajaj olje in mleko, na koncu še polovico moke.To maso narahlo vmešaj med sneg,na koncu dodaj še pecilni prašek zmešan z drugo polovico moke.Pecivo speci, prelij z raztopljenim Benko kakavom(raztopiš ga v malo mleka in dodaš malo margarine),lahko ga preliješ z raztopljeno čokolado, po vrhu pa potreseš z kokosovo moko.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti