Likalnik

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

tema odprta - 14. nov 2004 18:02 | ogledi: 2.215 | odgovori: 4

Nekako se odločam za nakup likalnika. Zdaj imam enega starega Siemensa. Kakšne so vaše izkušnje?

Temo je spremenil(a) vcibej dne 14. nov 2004 18:04:10

Fani  

član od: 18.7.2002

sporočila: 371

15. nov 2004 7:24

Imam nekje srednjega po ceni, tj. Philipsov Azur, fino sem se ga navadila in je čisto ok. Sicer bi se lahko noter nalivala navadna trda voda, ima tisti gumb za odstranjevanje vodnega kamna, vendar vseeno kupujem destilirano in jo mešam pol-pol. Predpostavljam, da je tako kamna pol manj :)) Ponavadi likam s paro na stopnjo 2 od 5, tako da bi bilo za kakšne lanene prte še dosti rezerve. Na kakšen mesec (ali včasih še več, joj, kako čas beži) se spravim na čiščenje vodnega kamna, tj. vodo nalijem do vrha in s tistim gumbom počasi spiham vso paro, kamen in vodo ven. Gre kar hitro, tako da me ne obremenjuje preveč. Takole gre tole že nekaj let, likalnik je boljši kot prvi dan (he, he, ker sem ga bolj navajena), jaz pa zadovoljna. Pozdrav, Fani

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

15. nov 2004 18:08

Fani hvala za tvoje izkušnje. Če greš v trgovino imaš tam pet polic razno raznih znamk, oblik in barv.........Res moraš vsaj okvirno vedeti kaj želiš, čene skoraj najverjetneje nakup propade. Lumpica

mariza  

član od: 29.4.2004

sporočila: 12

27. dec 2004 11:12

En nasvet: namesto destilirane vode lahko uporabljate vodo, ki jo "izloči" sušilni stroj. Je "mehka" in zastonj!!! ;)) lp

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

28. dec 2004 7:45

Predvsem priporočam, da si pozorna na količino izpuha pare. Dražji likalnik ne pomeni tudi boljši. Ko sem kupovala likalnik pred enim letom, sem po trebovala kar nekaj časa, da sem izbrala pravega - se je obrestovalo. Glede vodnega kamna pa moram reči, da ga imam ob uporabi navadne vode tako v novem likalniku kot sem ga imela v starem kljub drugačnemu sistemu čiščenja (prej močan izpuh na gumb, sedaj čiščenje cevke s kisom). lp, župca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti