16. jan 2020 13:57
Močno dvomim. Mislim, da ga ima vsaka tovarna sokov ali marmelade na zalogi veliko več, da ne govorimo o tisti, ki ga proizvaja. Če že, potem bodimo natančni, ne?
16. jan 2020 13:57
Močno dvomim. Mislim, da ga ima vsaka tovarna sokov ali marmelade na zalogi veliko več, da ne govorimo o tisti, ki ga proizvaja. Če že, potem bodimo natančni, ne?
16. jan 2020 14:25
nepredelano/sveže sadje in zelenjava
16. jan 2020 15:23
Takole si laično predstavljam situacijo z vitamini i minerali:
dokler imamo normalno presnovo, vsega gotovo lahko dovolj dobimo z ustreznim sadjem in zelenjavo. Ko pa zaradi let ali obolenja ta prične šepati, ali ko se iz kakršnegakoli že razloga vnos hrane občutno zmanjša, verjetno vsega tega ne dobimo dovolj. Takrat so nadomestki dobrodošli in koristni.
16. jan 2020 16:31
kakor sem slišal se umetni vitamini iz tablet ne absorbirajo dobro v človeško telo. Niso enaki naravnim. Narava pač obvlada zadeve in človek je po evoluciji prilagojen naravnim stvarem.
17. jan 2020 9:50
vegetar je napisal/a: |
največ C vitamina se nahaja v lekarni vegetar
|
Enkrat sem brala (še v papirnatem cajtengu), da v kanalizaciji pod New Yorkom teče najdražji urin - naj bi bile notri ogromne količine C vitamina. Ta je menda eden redkih, če ne edini, ki ne povzroča hipervitaminoze in se izloči z urinom. In ker so Amer5ičani tako udarjeni na sintetično zdravje, so pač posledice takšne
lp
17. jan 2020 10:46
Se gode njihovim podganam, polne vitamina C in koke!
17. jan 2020 17:49
mišzmoke je napisal/a: |
Se gode njihovim podganam, polne vitamina C in koke!
lp, mzm
|
Glede koke - Ljubljana je visoko uvrščena med evropskimi mesti z najvišjo vsebnostjo sledi koke v odpadnih vodah.
17. jan 2020 18:07
Podgane si tako ali tako vitamin C sintetizirajo same.
17. jan 2020 18:49
rimljanka je napisal/a: |
Podgane si tako ali tako vitamin C sintetizirajo same. rimljanka
|
Šment, čista izguba. Potem to zanje sploh ni vitamin , jim ga zastojn kupujamo in lulamo pred nos.
17. jan 2020 22:31
mamamia je napisal/a: | ||
Glede koke - Ljubljana je visoko uvrščena med evropskimi mesti z najvišjo vsebnostjo sledi koke v odpadnih vodah. mamamia
|
To sem tudi sama hotela napisati, to je enostavno-grozljivoooo !!!!!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gravče Tavče ali Prebranac
Bučna juha s kokosovim mlekom