Pozdravljeni,
v petek dobimo obisk, par (zelo prefinjena človeka-kot je pač značilno za večino Nemcev:) Nista ne vem kakos komplicirana, rada pa pojesta kaj dobrega in zato se vedno potrudimo in jima pripravimo kaj posebnega in dobrega.....Ker pa vemo, da gospod neizmerno obožuje tatarski biftek naše meste mesarije (in res je zelo dober! :) smo se odločili da bo na jedliniku med drugim tudi biftek.....zdaj pa nastopi problem, kaj še zraven???!
-Naredila bom še solato iz lignjev s koruzo, papriko, kaprami, olivami in mladim sirom, vse skupaj na posteljici iz rukole
-potem pride na vrsto še solata, in sicer radič z olivnim oljem, limono ali balzamičnim kisom, naribanim parmezanom in jajčko (sicer enkart nista mogla prehvalit solate iz rukole s parmezanom in limono, ampak dvakrat se ne more zaporedoma ponoviti, tako da bo tokrat radič, poleg tega bo nekaj rukole zraven lignjev)
- razmišlaja sem tudi o raznih namazih, npr, skutin zeliščni namaz ali pa zeliščno maslo (domače)
-seveda bo na mizi tudi grozdje (da malo razbremenimo našo trto, ki se že upogiba od teže:)), bi ga lahko s čim skombinirala? S sirom bi že šlo, in kakšnimi oreščki.....???
Predvsem me zanima, kaj predlagate za razne zelenjavne priloge....rada bi naredila pitulice, pa ne bom imela dovolj časa, tako da itak odpadejo....
-za sladico pa bi pripravila panno cotto, če bi imela več časa (pozno popoldne v petek pridem domov, obisk pride ob 19.00, in ne vem ali bi se se strdilo....) tako da sem se odločila za čokoladno rulado - tisti, ki iamte knjigo Čokoladne sanje gotovo veste, za katero gre....je čisto posebna - dvobarvna. Čisto temen čokoladni biskvit in potem polnjena s kremo iz smetane in bele čokolade, čisto v sredini pa so mini hrustljave čokoaldne rolice (mislim da jih proizvaja Bahlsen), in še nekaj jih je posutih po vrhu rulade......zelo lepo izgleda, in ima močen kontrast....mislim da bi jo uspela pripravit v 2 urah....predvsem se mi gre za nekaj hitrega, dobrega in posebnega tako glede okusa kot tudi izgleda...saj vem, da sem si zastavila zahtevno nalogo :))
A mogoče predlagate kakšno drugo sladico? Sama se poomislila še na bolj jesensko varianto - pečena polnjena jabolka z marcipanom, vanilijevo omako, vanilijevim sladoledom, smetano ter cimetom.....ALi pa ingverjevo pecivo po finskem receptu, postreženo s smetano ali surovim maslom....
Prosim za nasvete, kakršen koli predlog bo dobrodošel!
Lepo se imejte,
Zala
Zala