Ce koga zanima, je Velika druzinska kuharska... nekaj... avtorice Mary Berry odlicna. Samo en problem imam. Pogosto pri sladicah omenja zlati sirup. Kaj naj bi to bilo - koncentriran javorjev sirup morda?
Zlati sirup
tema odprta - 28. maj 2001 14:16 | ogledi: 5.163 | odgovori: 2
neznan uporabnik
29. maj 2001 8:37
Pozdravljeni, tudi jaz sem imela podobne probleme, ko sem zacela za recepti stikati po internetu. Zlati sirup (golden syrup) se lahko doma pripravi iz 2 delov "corn syrup" in 2 delov melase (ne vem, kje se ta dobi; jaz bi uporabila kar rjav sladkor) ali iz enakih delov "corn syrup-a" in medu. Za "corn syrup" (koruzni sirup?) lahko uporabimo sladkorni sirup. Priporočajo zavreti 4 dele sladkorja + 1 del vode. Če vas zanima več, poglejte še link: www.foodsubs.com Lep pozdrav!neznan uporabnik
29. maj 2001 8:59
Hvala za pomoc. No, za melaso pa jaz vem, da se jo dobi pri nas. V trgovinah z zdravo prehrano, pa tudi pogosto v "navadnih trgovinah" na policah z zdravo hrano. Ker je "molasses" ponavadi zitnega izvora (jecmen, kot za pivo npr.), je okus precej neprimerljiv z rjavim sladkorjem.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Špageti s paradižnikovo omako in baziliko
Rezanci Barilla s slanino in gobami