Novoletna darila

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

26. okt 2004 10:22

Spomnila sem se še enega darila, ki se mi je zdel zelo posrečen. In sicer okraske za smrečico (angelčke) iz makaronov. Moraš pa dobiti stiroporove kroglice za glavo. Na glavico (kroglico) nalepiš male zvezdice za lase(tiste ki so za v juho) za telo uporabiš dolge cevaste makarone in za krila makarone mašnice. Upam da sem dosti jasno napisala. Makarone lahko posprejaš z zlato ali srebrno barvo. Suzi Sporočilo je spremenil(a) SUZANAZ dne 26. okt 2004 10:28:00

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

26. okt 2004 13:42

Ja ponavadi je to treba videt, potem ni težko. Sicer ne vem kako naj bi opisala postopek dela. Iz kje pa si? lp Vesna Vesna Milek Recko

Golob  

član od: 16.11.2001

sporočila: 43

26. okt 2004 15:27

Jaz pa za glavico angelčka naredim majhno kroglico iz das mase v katero takoj zapičim del sponke za papir, da se lahko napelje vrvica za obešanje na smrečico. Za lase pa uporabim kar proseno kašo, za ročice pa majne polkrožne makarončke. Nastanejo zelo lepi obeski. Ko so angelčki narejeni pa jih posprejam z zlato ali srebrno barvo. Lep dan, Helena Helena

mariza  

član od: 29.4.2004

sporočila: 12

3. dec 2004 14:47

Še dve ideji - upam, da niprepozno: za mlajšo generacijo lahko naredite unikaten nakit iz fimomase. Je poceni, lepo (?, upam;)) in unikatno, mladi so pa zelo navdušeni. Potem se tak nakit naveže na vrvico ali laks in ogrlica ali zapestnica je gotova. Če pa imte dovolj spretne roke, naredite kaj iz gline. Npr. majhna skodelica za putpuri je lahko krasno darilo... Lep pozdrav!

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

3. dec 2004 17:15

Hoj! kako se dela okraske iz makarončkov in rože iz najlonk, si lahko pogledate v unikatu (lanskoletna št. rože so bile pa 2x, lahko pogledam v kateri št, če katero zanima). Pa tudi v Ateljeju je veliko dobrih idej in je malo cenejši. Kar se tiče doma narejenih daril za pojest, bojo kmalu objavljeni moji grisini in picosi (čakajo na slovnični pregled), ki so za moško populacijo, ki ji je bližje slano kot sladko, zelo dobrodošli:) Preverjeno:) Sicer pa se da doma naredit goro stvari - ampak navadno so dražje kot če bi jih kupil - res pa je, da so navadno tudi lepše ali pa vsaj tvoje in dalj trajajo... Kaj vas zanima? Mala darilca ali večja ali darilne košarice? Te zadnje so meni všeč - doma narejene, seveda - ko naredim vse na eno temo, ki je na kožo napisana obdarovancu... navadno so navdušeni... Očetu bom letos kupila kruhomat in ga zavila v kolaž iz samih kruhov, izrezanih iz reklam - že spravljam:), taka bo tudi čestitka, zraven pa mu bom dala doma narejeno kuharsko knjigo z recepti za kruh in pecivo iz kruhomata - zato že tu tečnarim po forumu za recepte... zraven mu bom dala še kako domačo marmelado, limonino maslo, kak namaz (ribji, liptaver,...), sešila bom prijemalko, kuhinjsko krpo, pa bo super:) Lani sem mu naredila prešito odejo, 2 velika povštra in ene 5 malih zana kavč, pa prevleko za posteljnino... vse z motivom ladjic, ker ima rad vse v modrem in obožuje morje in ladje:) Fantu sem enkrat naredila kombinezon za v jame - spodnji iz flisa, da ga ne bo zeblo, zg. pa iz nepropustnega materiala, da drži vodo,pa sintetične boxarce, ker v jami ne smeš nosit bombaža, pa vrečo-nahrbtnik za v jame in vrečko za karbid, pa vlila sem mila in brisačko zašila, da se lahko umije, ko pride ven in majco poslikala, da se preobleče:) Pa eno beležko s svinčnikom na vrvici, da zapisuje, kaj je not našu, pa... No, bilo je še par malenkosti, ki sem jih nardila zraven, ampak se ne spomnim več vsega:) Enkrat sem mu dala vse za na bicikel: lučka sp. in zadaj, držalo za bidon, zvonček, set za popravljnje oz. flikanje gum... Za diplomo pa vse na temo čmrljev (razen papagaja:), ker je pač iz njihdiplomiral:) Uro s čmrlji, obešalnik za ključe s čmrlji (oboje homemade), svečke s čmrlji v svečnikih v obliki panja, še na torto sem dala panje in čmrlje iz marcipana in naredila zobotrebce s čmrlji navrh za narezek:) So bli navdušeni in vse zobotrebce pokradli:) Za rojstni dan letos sem mu dala piknik košaro, ki sem jo oblekla od znotraj, pa nardila prt za na travo in vrečke za krožnike, pribor, kozarce in jih seveda napolnila s tem... Zraven pa še chutney, marmelada, ... Za letos se ne vem, kaj mu bom dala, ker mam preveč idej, pa moram ugotovit, kaj mi bo sploh ratalo - pa rajši ne povem, če slučajno kdaj vidi:) Rada presenetim:) Delala sem že tudi ure, lučke, glinene škatlice in posodice, milo (ne samo vlivala, prav delala iz masti, olja...), šivala svega i svata, tudi igračke, Fimo pa itak obožujem:):) :) Ne vem, v bistvu že precej:) Rada probavam nove stvari:) Vlivanje sveč tudi ni tako drago, če sami naredite kalup in kupite vosek pri svečarju, stenj v vrvarni in namesto barvil date not košček vočenke... Pa kaka masažna olja z bonom za masažo izpod vaših rok:) Ali pa dišeča sol za v bano, milo, kaseta/CD z romantično glsbo, svečka,... Skratka povabilo na sproščujočo kopel:) Nakit, torbice, mila, soli,... To je lahko kolikor-toliko poceni - sploh torbice sešite iz ostankov blaga - recimo kak patchwork in podložene s kako poceni podlogo, zapiranje na zadrgo ali gumb iz Fimota in smo zmagali:) Tudi igračke se dajo nardit iz flikc in starih nogavic in so lahko srčkane:) Učke lahko po novem kupite v prometeju ali pa jih naredite sami iz Fimota. Sicer se pa lhko malo tudi znajdete in ne delate vsega sami kot jaz: za nekega čokoljubca naredite čokoladne bonbone, zmes za vročo čokolado, zraven date liter mleka in eno rastlinsko smetano(ker dlje drži), lahko izrezljate molinillo (o tem sem pisala v temi tortilla ali tortille - ne vem točno), priložite recept za vročo čokolado in eno tablico kake grenke čokolade, še eno šalčko in luštno žličko, pa je... šalčko lahko poslikate, žličko okrasite... Za kavoljuba pa kave v vseh oblikah: mleta, v zrnju, instant, kapučino v prahu, šalčko, krožniček in žličko, mlinček za kavo (ročni ali el.), sladkor v kockah (beli in rjavi), mleko, smetana za kavo, aparatek za kapučino delat (capucino maker),... Ali pa boni: za masažo, kino, nasmeh, pomivanje posode, karkoli v bistvu:) Če vas kaj zanima, pa vprašajte:) Lepo praznovanje! Veri

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

4. dec 2004 12:50

Veri, ko sva bila mlada in brez denarja sva pa res prakticirala idejo z boni - za poljub, nedeljski zajtrk.......takrat je bilo idej neskončno. Ker nas pa nas danes na žalost prehiteva čas bom za moje prezaposlene prijatelje naredila domače rezance, ribano kašo.....nimam pa kako zapakirat. Mogoče kakšna ideja???? Moji otroci pa bodo babice in ......... obdarovali z magnetki za hladilnik izdelanih iz gipsa in pobarvani....ne vprašajte kakšno je pri nas. Mama od moke - otroci od gipsa - oče pa nekaj časa zmedeno gleda in gre pametno v gostilno modrovat kako je december naporen....... Lumpica

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

4. dec 2004 19:52

Lumpica, v Millerju se dobijo lepe majhne celofan vrecke in sponkice za pakiranje tvojih rezancev. V Maxiju tako pakirajo suho sadje, riz, piro. Zelo licno izgleda. lp Vesna Vesna Milek Recko

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

4. dec 2004 23:18

Jah, midva sva še mlada:) Rezance in ribano kašo bi jaz dala v kake košarice ali peltarčke (npr iz 199shopa) s prtičkom spodaj, je bolj naravno kot celofan - paše k doma narejenim stvarem... Fino je, če nardite navadne, špinačne in pesine rezance in date vsakemu malo vsakih - ful lepo zgleda in je poceni:) Preverila:) Če ste pa bolj brez denarja, bi lahko tudi sami naredili škatlice iz kartona in kak kolaž iz revij... Magnetke sem tudi že jaz delala. Fino je magnetke potem za vsak slučaj še zalepit gor, tudi če jih že prej vlijete not. Sicer pa vso srečo! Veri

ligojna  

član od: 22.12.2003

sporočila: 1501

5. dec 2004 20:03

Moja sestrična pa kupi srečko,jo da v majhno škatlico,pa malo večjo škatlico,pa še malo večjo škatlico,pa spet še eno večjo škatlico in vse skupaj lično zavije. Vesna Leben

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti