Ojla!
Prosim za pomoč pri odstranitvi rumenih madežev s prta. Prt je lanen. Prt sem namočila v vodi z arekino in oprala na 60 stopinj. Vendar so madeži ostali. Kako spravim te rumene madeže ven ????
Pozdrav!
Ojla!
Prosim za pomoč pri odstranitvi rumenih madežev s prta. Prt je lanen. Prt sem namočila v vodi z arekino in oprala na 60 stopinj. Vendar so madeži ostali. Kako spravim te rumene madeže ven ????
Pozdrav!
20. okt 2004 9:24
Poskusi še z vanishem.
20. okt 2004 11:02
Če je res lanen bo s pogostim pranjem s časoma ves postal snežno bel. Daj ga kuhat. lp Vesna Vesna Milek Recko
22. okt 2004 13:47
Moja mama je v moji mladosti bombažne rjuhe, še posebej pa lanene prte kot je temu rekla "plehala" na vročem soncu. To je pravzaprav enostaven postopek, po katerem mora biti prt ves čas moker (otroci smo ga polivali kar s kantami za zalivanje z vseh strani) na vročem soncu. Običajno smo ga položili na kakšno enakomerno travo ali podobno ravno površino. Rezultati so bili čez dva tri dni odlični!! Veliko uspeha pa lep dan brez kemikalij. Zdenka
25. okt 2004 11:57
Ups, Zdenka, pravite, na travo, pa polivali da ste ga z vodo. Saj, ne rečem, mogoče so šli madeži od hrane res ven, kaj pa ste potem ukrenili z novimi od blata in trave? IrenaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gnetemo, pečemo in jih že jemo
Šahovnica