Lep pozdrav!
Potrebujem recept za slane palčke ( sezamove, sirove,...) - skratka slano pecivo. Enega sem našla v bazi, pa mi nekako ni bil všeč... ne vem. Prosim za recepte.
Hvala, lp
Lep pozdrav!
Potrebujem recept za slane palčke ( sezamove, sirove,...) - skratka slano pecivo. Enega sem našla v bazi, pa mi nekako ni bil všeč... ne vem. Prosim za recepte.
Hvala, lp
11. okt 2004 17:19
Poizkusi po receptu diabetični srčki.www.kulinarika.net/baze/recept.asp Namesto polnozranate moke lahko uporabiš belo,premažeš lahko z rumenjakom,posuješ pa lahko s soljo,sezamom,makom ali sirom.Namesto da izrežeš srčke,lahko palčke. Recept,ki sem ga dala v bazo sirove palčke www.kulinarika.net/baze/recept.asp sem že večkrat naredila,uporabim pa samostanski sir ali šmarskega Roka ,ki ima manj maščobe in vedno so kul. Sporočilo je spremenil(a) ligojna dne 11. okt 2004 19:35:59
12. okt 2004 7:41
Poskusi tole. Sicer jih nikoli nisem naredila, jedla pa že mnogokrat. SLANE OLJNE PALČKE 80 do 85 dag moke ½ l mlačnega mleka 4 dag kvasa 1 žlička sladkorja 2 dl olja 1 žlica soli Zamesimo testo in ga razdelimo na 8 hlebčkov. Testo razvaljamo v krog in ga razrežemo na 8 delov. Vsakega posebej zvijemo in namažemo z stepenim jajcem in potresemo z grobo soljo.
12. okt 2004 14:02
Zdravo! SLANE PALČKE - 1 kg moke - 1/2 l mleka - 3 dcl olja - 1 kocka kvasa - sol - zamesiš testo, malo počakaš, da vzhaja, razvaljaš palčke in jih premažeš z beljakom in posuješ s sezamom, sirom, makom... Pečeš na peki papirju pri 180 C, da so zlato rumene Lepše so, če se jih "svaljka", a je to preveč zamudno, zato jih jaz kar razvaljam in narežem. So okusne. TinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Jugoslovenka
Beljakovinska curryjeva juha z riževimi rezanci