Ocenjevanje lokalov

Anze_Svajger_SCRM  

član od: 2.12.2001

sporočila: 151

tema odprta - 10. okt 2004 18:48 | ogledi: 1.985 | odgovori: 9

Pozdrav vsem! Na kulinarika.net zahajam že precej časa in moram reči, da sem hudo razočaran nad domišljijo nekaterih ljudi. Govorim namreč o ocenjevanju lokalov. Pri nekaterih namreč ne piše drugega kot "jedli smo dobro, razočarani nismo bili nad ničemer" ali kaj v tem smislu. Zakaj se enostavno ne omeji opisa lokala na recimo minimalno 300-500 znakov? Ker to je že totalna bedarija, da nekateri napišejo stavek ali dva.

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

10. okt 2004 19:52

Mislim, da se to ne bi najbolje obneslo. Zakaj? Ker se ne bi vsakemu dalo pisati celega roman o tem kako je bilo in kako ne. Pri graji bi še šlo, ampak pri pohvali bi pa lahko zvenelo preveč kičasto. Bolje je, da ostane tako kot je - tako vsaj so mnenja oz. vsaj veš kam pes taco moli. Če pa bi bilo treba pisati na dolgo in široko (no ja, saj veste kaj mislim-da mi ne boste očitali da 500 znakov pa ja ni esej), bi si pa marsikdo premislil. Morda. Lep pozdrav Sporočilo je spremenil(a) Zara-Marisa dne 10. okt 2004 19:53:05

andreas002  

član od: 6.11.2004

sporočila: 1

6. nov 2004 1:36

Meni je bilo zelo všeč, da sem lahko napisala več kot pa ponavadi ko te zaprejo na neko maksimalno število besed. Je pa res, da rabš kr cajt, da nekaj napišeš...Prosto govorjenje je eno, ocenjevanje pa je drugo. andreas002

mišo  

član od: 27.3.2003

sporočila: 36

19. mar 2005 10:02

Spoštovani, mnenja sem, da je rubrika ,,OCENJEVANJE LOKALOV,, prava slika poštenosti mnogih lastnikov loalov. Poglejte te ocene z dne 14.3. in povejte vaše mnenje o ocenah teh lokalov. T o je pravo licedmerje in beda podlosti ocenjevalcev. Zakaj take ocene, zakaj očitno pisanje lastnika in njegovih, take ocene pišejo v upanju, da bodo pritegnili naivneže. Žal, dobro namero avtorjev foruma so ti ,,strokovnjaki,, vrgli v blato in s tem odgnalali mnoge. koste

vcibej  

član od: 31.1.2004

sporočila: 1264

19. mar 2005 12:04

Ne vem zakaj imam občutek, da sem podala več ocen lokalov in najdem samo eno. Ne hodimo tako pogosto ven in če že gremo napišem tudi oceno. Trdno sem prepričana, da sem ocenila tudi picerijo v Idrskem. Lumpica

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

19. mar 2005 12:52

Iskalec samodejno najde le ocene novejše od 3 oz. 6 mesecev. Starejše ocene najde le podrobni iskalec, kjer lahko nastavite datum. Mislim da lokali iz dne 14.3. niso ocenjeni s strani gostincev, ker so jih ocenili člani, ki nas obiskujejo že precej dolgo. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

29. mar 2005 10:12

Ali se lahko ocenjuje tudi kmečke turizme? terlikar 1

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

29. mar 2005 10:28

Ocena gostišča Jazbec s 14. 3. je za moje pojme zelo poštena, spoštovani mišo. V tem lokalu sem tudi sama že bila in kasneje ga tudi marsikomu priporočila. Če se pa nekateri znajo bolj esejistično izražat, drugi pa smo bolj telegrafske sorte, to še ne pomeni, da je kdo plačan za delat reklamo, profesionalec ali pa kar koli drugega. In tudi tisti jedli smo dobro prav pride, ko se človek odloča, kam iti. Če ne poznaš in na internetu ali pa v imeniku najdeš cel seznam lokalov, je tudi en anonimen dobro smo jedli dobrodošel pri izbiranju! Tule smo domače kuharice in kuharji ter gurmanke in gurmani, ni to portal ocenjevalcev za michelinove zvezdice. Dobrodošli so zagotovo tudi taki strokovnjaki, ampak... ne kvarit kar je že sedaj izjemno dobro, samo zaradi kritikatorske žilice. In če se z oceno ne strinjate, pač oddajte svojo namesto da na plehko kritizirate. Med ocenami jih je že sedaj po več za isti lokal in tudi to je dobrodošlo. Lep dan, Tjas

julia  

član od: 5.12.2004

sporočila: 513

29. mar 2005 11:08

julia

Barbolinka  

član od: 27.4.2004

sporočila: 143

29. mar 2005 11:22

Spoštovani gospod Mišo! Oceno z dne 14.03.2005 Gostišče Jazec sem sama osebno oddala. Povedala bi, da ocena ni bila podana s strani gostinca, ampak od mene (člana kulinarične slovenije). Oceno sem podala zaradi tega, ker je resnično bilo tako kot sem navedla v opisu in v ocenah. In vsakemu bi priporočila, da obišče to omenjeno gostišče! Res pa je, da sem se tudi jaz osebno enkrat nasankala glede ocene, ki je bila podana nekje na eni strani za popolnoma drugo gostišče in sem osebno bila zelo razočarana, ko sem se prepričala na lastne oči. Takoj naslednji dan sem podala oceno in totalno skritizirala tistega, ki je to oceno podal. Tako da, gospod Mišo ne rabite biti tako zadirčni in kritični v prihodnje! Barbolinka Sporočilo je spremenil(a) Barbolinka dne 29. mar 2005 11:22:16

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti