Stare navade ob praznikih

megi  

član od: 9.10.2001

sporočila: 334

11. okt 2004 11:06

Sv barbara je 4.decembra, Lucija pa 13. decembra. Tiste listke pa tudi jaz pišem . Na trinajstega decembra napišem 12 želja. Potem vsak dan enaga izločim. Na Božič ti ostane somo eden in ta želja se ti naj bi uresničila. To delam že kar nekaj let in je prav zanimivo. martina

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

11. okt 2004 11:34

Tudi pri nas se obdarujemo čeprav so otroci odrasli. Pod smrečico nalagamo manjša darilca ki morajo počakati do konca praznikov. Radovednost nas prav pošteno daje in vsak dan je spodaj kaj lično zavitega kar radovednost še podžiga. Vesna Milek Recko

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

12. okt 2004 18:49

Ob vseh teh lepih in prijaznih navadah moram pripomniti, da zame prazniki nimajo vec tistega cara. Vse se je skomercializirajo in bozicki se ze kmalu po prvem novembru hudomusno smehljajo iz izlozb in reklam. Ne vem, meni se zdi da je to prekmalu, zato imam kmalu ze poln kufer vsega in ze komaj cakam, da pride januar. Zal je ze tri leta tako. Upam, da bo letos drugace. In to srcno.

Reca  

12. okt 2004 19:36

Ne glej izložb in ne kupuj daril v trgovinah. Pri nas že več let delamo darila doma. Skratka iz naših rok gre vse made in doma spacana. No ja ni ravno spackano ampak se potrudimo in so stvari zelo lično izdelane. Letos bomo podarjali odrezane steklenica od likerja matis in vanje dali doma izdelano cvetje iz nogavic in žice. Vse je zelo lepo in marsi kdo misli da smo darila kupili. Vesna Milek Recko

stanka  

član od: 3.6.2002

sporočila: 716

12. okt 2004 20:05

Tudi mi radi naredimo darila, hišno okrasje in voščilnice sami. Ampak, ja, tudi mene moti vsa ta skomercializiranost. Ne boste verjeli, ampak danes zjutraj so bili ostanki gradu nad našim bližnjim mestom okrašeni! Haloooo.... Pa saj je komaj 12. oktober! LP, Stanka

Zara-Marisa  

član od: 12.6.2003

sporočila: 351

12. okt 2004 20:52

No, saj o tem govorim. kar se pa tiče daril pa tudi sama podarjam takšna darila, ki so bolj osebna, imajo dušo. kajti za tiste, ki jih imaš rad, se splača potruditi. Absolutno so taka darila najlepša, neponovljiva in zato nekaj posebnega.

Reca  

12. okt 2004 21:10

Res ne vem zakaj se pustite provocirat trgovcem. Če mene nekaj ne zanima mi nič ne more do živega. Živimo v Ljubljani, le lučaj ven iz mesta pa se mi sploh ne zdi da bi se kaj posebnega dogajalo. Me pač več kot toliko stvari ne zanimajo. Zgodi se celo kaj takega da spregledam stvari, ki bi jih sicer rada videla.Saj veste, vsak vidi tisto kar želi. Lep večer vsem! Vesna Milek Recko

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

13. okt 2004 7:46

Strinjam se z Zaro in Stanko. Božič je dobil novo vlogo. Seveda Reca imaš prav. Od posameznika je odvisno, ali se pusti ujeti ali ne. Tudi če se nočes, se nekatere stvari spremenijo. Sveta noč je izjemno lepa pesem, ki običajno pomeni uvod v polnočnico. Če pa si jo že prej slišal nevemkolikokrat, izgubi na magičnosti. Meni se je včasih (pred letom 1991) božič zdel tako čudovit in lep in prav zares družinski. Bil je intimen praznik, ki smo ga preživeli skupaj (starši so bili kmetje in so zato bili doma). Dan prej sem takoj, ko sem prišla iz šole, pomagala mami pri pripravah, na sam praznik sem smela ostati doma (razen, če nismo pisali matematike; ja tudi to se je zgodilo). Polnočnica je bila čudovita, ker so jo obiskali ljudje, ki so čutili ta praznik. Danes si bombandiran z informacijami in nasveti, kako preživeti božič, pri čemer se vse vrti okoli materialne plati, pri polnočnici pa je kup ljudi, ki sem ji to zdi "kul". Pa spomnite se sv. Valentina. Ob pogledu na srčke in ostale kičaste zadeve mi postane slabo. Kaj se da narediti iz praznika. Aja, mi smo ga vedno praznovali, ker ima brat god na ta dan. Poleg tega je v podružnični cerkvi maša.

Reca  

13. okt 2004 9:32

Mimika, ne boš verjela kako smo pri nas rešoli tak problem pred bombardiranjem z reklamami. Odpovedali smo vse cajtnge in vrgli televizijo iz hiše. Mnogim sploh ne morem razložit, da nimamo televizije in da teh traparij sploh ne gledam ker jih ne morem. Radijo seveda imamo pa se nanj niti ne spomnim. Ne poznam ne reklam o sladkarijah, ne za pogrej in pojej. Nekako živimo tako kot mi hočemo in ne tako kot nam narekujejo drugi. Probaj, se splača. Vesna Vesna Milek Recko

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

13. okt 2004 10:17

Vesna! in Tako radikalno čiščenje je zelo individualno in ...odlično! Tudi mi smo naredili že pred 8. leti podobno in ....ni nam žal! Lep pozdrav vsem! Henri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti