13. okt 2004 7:46
Strinjam se z Zaro in Stanko. Božič je dobil novo vlogo. Seveda Reca imaš prav. Od posameznika je odvisno, ali se pusti ujeti ali ne. Tudi če se nočes, se nekatere stvari spremenijo. Sveta noč je izjemno lepa pesem, ki običajno pomeni uvod v polnočnico. Če pa si jo že prej slišal nevemkolikokrat, izgubi na magičnosti.
Meni se je včasih (pred letom 1991) božič zdel tako čudovit in lep in prav zares družinski. Bil je intimen praznik, ki smo ga preživeli skupaj (starši so bili kmetje in so zato bili doma). Dan prej sem takoj, ko sem prišla iz šole, pomagala mami pri pripravah, na sam praznik sem smela ostati doma (razen, če nismo pisali matematike; ja tudi to se je zgodilo). Polnočnica je bila čudovita, ker so jo obiskali ljudje, ki so čutili ta praznik.
Danes si bombandiran z informacijami in nasveti, kako preživeti božič, pri čemer se vse vrti okoli materialne plati, pri polnočnici pa je kup ljudi, ki sem ji to zdi "kul".
Pa spomnite se sv. Valentina. Ob pogledu na srčke in ostale kičaste zadeve mi postane slabo. Kaj se da narediti iz praznika. Aja, mi smo ga vedno praznovali, ker ima brat god na ta dan. Poleg tega je v podružnični cerkvi maša.