Zivjo!!
Zanima me če se v trgovinah dobi kostanjev pire?! Če ja, kje pa?!
Hvala in lp!
Nataša
Zivjo!!
Zanima me če se v trgovinah dobi kostanjev pire?! Če ja, kje pa?!
Hvala in lp!
Nataša
9. okt 2004 15:12
Enkrat sem ga videla v mercatorju v nekakšni pločevinki imajo tudi zmrznjenega. lp goga
10. okt 2004 1:48
Zdaj je v gozdru veliko kostanjev, malo v naravo, pa bo pireja v izobilju, ampak rabiš res veliko časa, preden ga narediš! Galja mojca roškar
10. okt 2004 9:33
Kostanjev pire boš našla tudi v Sparovi trgovini, v zmrzovalniku, kjer so sladoledi. Pravijo, da je na njem celo zmrznjena smetana. Niti ne probam, ker je domač tako dober, da padeš s stola. Dela je res kar nekaj, vendar je zelo sitosten in ni potrebno veliko kostanjev.
10. okt 2004 12:45
Pire s smetano res dobiš med sladoledi v vsaki večji trgovini. Cena je pa za 1,5 dcl lonček taka, kot da je zlat. Ker je ravno sezona kostanja, se res splača malo potruditi in ga pripraviti sam. V družbi tudi zamudno lupljenje hitro mine. Jaz vsako sezono pripravim in zmrznem kar nekaj lončkov kuhanega in olupljenega kostanja. Pa imam osnovo za pire, kremo za torto in dodatek k rdečemu zelju. Avena
10. okt 2004 20:04
Za zacetek vsi na cepljenje proti klopnemu meningitisu in v gozd po kostanj... Ker sem velika ljubiteljica tako krompirja kot tudi kostanja bi vas prosila za recept, kako ga pripraviti doma. LP Sanjab1
10. okt 2004 20:36
Najbolj enostavno je takole: kostanj skuhaš, olupiš, vržeš v multipraktik, dodaš smetano, sladkor po okusu in mogoče še kaplico ruma. Smetano dodajaš do primerne gostote. Lahko pa jo delno nadomestiš z mlekom. Avena
16. nov 2004 19:43
Zmrznjen kostanjev pire pakiran po 250g kot maslo imajo v intersparu pri zmrznjeni hrani.Brez smetane-čist kostanjev pire bogdana roštanKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Bučni mufini s kremastim nadevom
Kruhove kroglice