Pozdravljeni!
Kupila sem strojcek za peko kruha in zraven dobila nekaj receptov,ki vkljucujejo tudi: dodaj 1 zlicko zacimbe za kruh. Katera je ta zacimba ali zacimbe, oz. ali jih lahko kje kupim ze skupaj zmesane?
Lep pozdrav! Sanja
Sanjab1
Pozdravljeni!
Kupila sem strojcek za peko kruha in zraven dobila nekaj receptov,ki vkljucujejo tudi: dodaj 1 zlicko zacimbe za kruh. Katera je ta zacimba ali zacimbe, oz. ali jih lahko kje kupim ze skupaj zmesane?
Lep pozdrav! Sanja
Sanjab1
7. okt 2004 18:58
Sanja Jaz te začimbe za kruh kupim v Sparu v Celovcu, so od Kotanyja po 30 g v vrečki, imam dve različni vrsti - na enih piše bauern brot - za 80 dag kruha (malo bolj drobno mlete začimbe), na drugi vrečki pa piše haus brot - je pa mešanica začimb za 2 kg kruha. Vendar dam jaz v mešanico za kruh le ene žlico teh začimb, ker nam je sicer okus premočan. Sicer pa na vrečki piše, da vsebuje praženo kumino, janež, koriander in mogoče še kaj, kar pa ni napisano. Sicer pa lahko kruh posuješ z raznimi semeni (boljša so pražena): sezam, laneno seme, sončnice, bučne peške, celo kumino ali janež itd..., kar ti je pač všeč. Jaz dam velikokrat v testo tudi olive, orehe, sir ali kakšne druge zelenjavne "žvirce", vendar moraš v začetku paziti, da ne pretiravaš z raznimi dodatki - predvsem zaradi različnih okusov. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala! Lep pozdrav Nada
7. okt 2004 19:26
Moj oče vedno eksperimentira s pripravo testa za kruh.Vmešal je tudi že jabolka.Večkrat vmeša kuhan in pretlačen krompir. Vesna Leben
7. okt 2004 19:40
Poskusi tudi s prepraženo čebulo, mi bi to jedli vsak dan! LP, Stanka
7. okt 2004 20:13
Najllepsa hvala za odgovore, s cebulo je res odlicen kruh, vse ostalo bom pa se poskusila! LP, Sanja Sanjab1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Pirin kruh s semeni