Ali mi lahko kdo pove kaj pomeni TIP moke( TIP 500, TIP 1300 ) ?
Hvala,
Klavdija
Ali mi lahko kdo pove kaj pomeni TIP moke( TIP 500, TIP 1300 ) ?
Hvala,
Klavdija
7. okt 2004 15:14
O tem je bilo nazaj že dosti debate in tudi lepo razloženo, a se ne spomnem točno v kateri temi. Mislim, da je bil naslov teme ravno nekaj v zvezi z moko. Se opravičujem, da ti ne morem dat bolj točnega odgovora. Suzana
7. okt 2004 20:23
Dobesedno ti bom prepisala iz knjige DOMACE DOBROTE: Na trziscu so na izbiro razlicne psenicne in rzene moke, odvisno od tega, kako grobo oziroma fino so mlete. Govorimo o tipu moke. Visja, kot je stevilka, temnejsa in vsebinsko bolj bogata je moka; to pomeni, da vsebuje vec otrobov, in s tem vec mineralnih snovi; zato je dragocenejsa za naso prehrano. Upam, da sem ti s tem kaj pomagala! LP, Sanjab1
8. okt 2004 8:08
Hvala lepa za pomoc. Lp, Klavdija
8. okt 2004 8:56
Živijo! Pšenični izdelki se dajejo v promet dekleriranih po tipih, ki so določeni glede na količino mineralnih snovi (pepela), ki je izražena v odstotkih suhe snovi mlevskega izdelka. Tip pšeničnega izdelka je izražen s številko, ki jo dobimo, če odstotek pepela pomnožimo s 1000. Količino pepela ugotovimo tako, da pšenični izdelek sežgemo, ostanek pa žarimo na temperaturi od 600-900 stopinjah do konstantne teže. Lp, Slađana KečaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gravče Tavče ali Prebranac
Bučke s sirom