Ojla!
Tole pišem zato, da boste malo vedeli, kaj se dogaja za našim “hrbtom”, medtem, ko mi lepo ustvarjamo in pošiljamo recepte na www.kulinarika.net z dobrodelnim namenom, da pomagamo drugim.
Zadnjič sem kupila knjigo KULINARIKA Weekend, 215 receptov za pripravo jedi na žaru in ražnju; pripravili : Petra Trontelj in Tanja Pance; urednica Barbara Pance; tisk Grafis Trade Grosuplje 2004 in v tej knjigi sem našla svoj recept Svinjina s panceto.
Jaz sem recept objavila leta 2002, knjiga je izšla letos 2004 in recepta sta skoraj čisto enaka.
Recept iz knjige (str. 33): Svinjina s panceto :
Sestavine: 4 svinjski zreski, 8 rezin pancete, 8 tankih rezin sira edamca, poper, sol
Priprava: Zrezke popramo in solimo, nanje položimo rezine pancete. Na panceto damo po dve rezini sira (oziroma po okusu) in na sir zopet panceto. Rezine pancete naj gledajo čez rob zrezka. Prepognemo jih na polovico, spnemo z zobotrebci in spečemo.
Moj recept: www.kulinarika.net/baze/recept.asp
Prav tako sem opazla nekaj receptov, kot so: Burmanski žar, Armenski čevapčiči in Brancin na žaru, da so čisto enaki oz. verjetno prepisani.
Hočem samo povedati, da je narod brezobrazen, in na račun dobrih ljudi pobira denar, in ga služi na račun nevednih ljudi, tako kot sem bila jaz.
Pravkar je izšla knjiga KULINARIKA Weekend, Gobarska kuharica … je nisem kupila in imam prav tako občutek, da je tudi nekaj receptov prekopiranih iz www.kulinarika.net.
Lp,
Tatjana