22. sep 2004 13:59
POzdravljena! Smetano sem kupila v intersparu na Viču, je pa v 2,5 dL embalaži (najbrž je kje tudi v večji, ampak jaz sem do zdaj zasledila le tole) in ima gor narisano sladico. Gotovo jo lahko kupiš tudi v kateri drugi večji trgovini med sojinimi izdelki. Z njo še nisem pekla in delala sladic, jo pa pijem v kavi in čaju. Mi pa ima dosti boljši okus kot sojino mleko (se se moram navaditi na okus), najbrž vsebuje dosti sladkorja. ;-) Aja, proizvajalca se pa trenutno ne spomnem. ZA sladice, kjer gre noter mleko, mi je jasno, daš pač sojino, ampak mori me smetana, ker imam rada sadne tortice. Na tej smetani, ki sem jo kupila, pa tudi nisem opazila, da bi kje pisalo, če se jo da stepsti. Moram poizkusiti. Bom pa zelo vesela, če mi boš poslala kak recept, ker me je tale alergija kr prizadela, ker si sploh ne predstavljam hranjenja brez mlečnih izdelkov. Lahko pa kakega pošlješ tudi v bazo, da bodo še drugi sotrpini imeli kaj od tega. Hja, pa sladoled... Me kr zmrazi, ko pomislim, da otrok ne sme poskusiti sladoleda. Mogoče se bi dalo s tole smetano... Se mi pa zdi, da gostinci še zmeraj niso navajeni bolnikov z alergijo, saj te pogledajo, kot da si zmišljuješ... Jaz nimam sicer tako resnih problemov, da bi potrebovala injekcije, imam pa vseeno krče in drisko. Največji problem so jedi, ki na prvi pogled ne vsebujejo mlečnih izdelkov... Lep pozdrav! Andreja