Pozdravljeni,
prejsni vikend smo sli v IKEO v Graz in smo sli med nakupovanjem nekaj pojest v njihovi restavraciji....poskusili smo sladico, ki izgleda takole(pojdite cisto na konec strani in glejte slikice kjer pise "Kaffeepause" - prava slika je tista cisto zadnja, kjer pise "Himbeerkuchen und Kaffee"):
http://www.ikea.at/webapp/wcs/stores/servlet/Ike
Testo je bilo....kaj pa vem, malo drobljivo, a videlo se je da ni ravno krhko (kot za pite). Na prvi pogled je ozgledalo celo tako, kot bi za podlago polagali sladke krekerje....bilo je podobno listnatemu, ker se je ob straneh (kot je vidno na slikici) malo dvignilo...No, v glavnem, cez podlago je bila v tankem sloju namazana mlecna cokolada, cez je prisla v obliki trikotnika (v prerezu) namazana nekaksan vanilijeva krema, ki je bila, mimogrede, najboljsa kar sem jih kdaj jedla, in tako puhasto ij obenem kompktno pripravljena da mi niti slucajno ne uspe ugotovit, kako se bi jo pripravilo.....imate kaksno idejo???
Pecivo na sliki ne kaze svoje prave oblike - speceno je namrec tako kot nekaksen kupcek - v sredini gre boj proti vrhu. Krema je tudi tako nadevana (gre gor v spic) in ravno tu ne razumem, kako jim uspe kramo tako namazati, ne da bi se razlezla navzdol...in se posebej potem, ko cez polijejo preliv iz jagodicja in tistega zelatinastega preliva za torte (domnevam da je to to).
Poskusili smo enako sladico tudi z borovnicami in na palcke narezanimi poprazenimi mandlji.....ena izmed resnicno boljsih sladic kar sem jih kdaj jedla.
Ima kdo od vas kaksno idejo, recept??
Lep pozdrav,
Zala